Favoritter

Laster inn favoritter

""

Slik forlenger du levetiden på fotballskoene dine

Slurver du med vedlikeholdet? Se de enkle grepene du kan gjøre for å forlenge levetiden på fotballskoene dine.

Fotballsko er en ekstrem forbruksvare, og ønsker du at skoene skal holde en god stund er det svært viktig at du ikke slurver med vedlikeholdet. Vi mener du kan forlenge levetiden på fotballskoene betraktelig med godt vedlikehold.

Se hele vårt utvalg av fotballsko her

Her er våre beste tips:

Velg riktige knotter på fotballskoene

Dette er kanskje det viktigste momentet og er helt avgjørende for å forlenge levetiden på fotballskoene dine.

Se egen guide for dette HER

Les også: Guide: Kunstgressknotter til fotballsko: Hva skal jeg velge?

Ta fotballskoene ut fra bagen eller sekken

Det høres kanskje banalt ut, men her slurver fryktelig mange fotballspillere. Fotballsko som blir liggende i et vått og fuktig miljø, for eksempel i en bag, sekk eller skopose, forkorter nemlig levetiden og holdbarheten på skoene. Dette gjelder særlig skinnsko. Det er også en fordel å fjerne smuss og skitt fra overdelen og knottene med en klut eller en gammel tannbørste. Husk også at fotballsko i syntetiske materialer og mikrofiber som blir liggende i et vått og fuktig miljø, vil danne en markant lukt som for mange vil være helt uholdbar å ha innendørs.

Les også: Guide: Dette bør du tenke på ved kjøp av nye fotballsko

Løsne skolissene på fotballskoene

Nok et tips som for mange kan virke banalt. Men igjen er det mange som slurver her. Dersom du ikke bruker lissefrie fotballsko, da. Kan du med hånden på hjertet si at du aldri har dratt av deg fotballskoene uten å løsne skolissene? Dette tærer særlig på hælpartiet av skoene, samtidig som det over tid går utover passformen på fotballskoene. Dette fikser du!

Puss fotballskoene i skinn

Skinn er et "levende" materiale, og suger lett til seg vann og fuktighet. For å opprettholde mykheten og komforten, bør skinnsko derfor vedlikeholdes med lærbalsam eller skokrem. Unngå smøring og puss av skinnsko når de er våte. La skoene heller stå i frisk luft eller romtemperatur til de har blitt tørre. Husk at du aldri må utsette skinnsko for direkte varme når skoene er våte eller fuktige. Dette gjør at skinnet blir hardt, "krymper" eller trekker seg sammen, samt at skoene mister sin gode passform.

Fotballsko i mikrofiber, eller i syntetisk materiale, trenger i utgangspunktet minimalt med vedlikehold. Det er likevel en fordel om overdelen og knottesystemet renses og tørkes etter bruk med for eksempel en klut eller en gammel tannbørste.

Benytt ulike fotballsko til trening og kamp

Ja, denne er vi klar over kan virke en smule 'billig' fra en selgers ståsted. Men dersom du er en seriøs fotballspiller, eller spiller fotball flere ganger i uken, er vår erfaring at du helt klart bør vurdere å ha flere par fotballsko. På den ene siden må du nesten ha flere par fotballsko dersom du spiller på ulike underlag som gress, kunstgress, grus/turf og innendørs/futsal. Samtidig kan det være fordelaktig å ha ulike fotballsko til trening og kamp for å minske slitasjen på fotballskoene.

Såkalte Turf-sko (TF) har knotter til spill på harde underlag som grus og kunstgress, og kjennetegnes av en flat yttersåle med mange små knotter. TF-sko har generelt god demping, og fungerer derfor svært godt som en mengdetreningssko for å avlaste føttene og kroppen. Særlig til fotballivrige barn og unge anbefaler vi derfor slike TF-sko.

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.