Favoritter

Laster inn favoritter

Ny hockeyspiller? Dette er det du trenger:

Vi vet at det er mye å sette seg inn i når man er ny innen ishockey. Heldigvis trenger det ikke å gjøre altfor komplisert. Derfor har vi nå samlet alt du trenger på ett sted, samt valgt modeller som ikke nødvendigvis tømmer lommeboken. 


Først av alt: som ny hockeyspiller er det utelukkende to ting man bør sørge for at er på plass - gode skøyter og en hjelm som beskytter godt. Denne skal også ha gitter helt frem til det året man fyller 18. Dernest bør man finne en hockeykølle som passer. En enkel tommelfingelregel er at man spiller left når man er høyrehendt og right når man er venstrehendt. Flex kan virke forvirrende i starten, men det er egentlig ganske lett - høyere tall betyr en stivere kølle. I tillegg vil kølla bli høyere jo mer flex man har helt frem til man begynner med seniorkøller. I starten er det en god huskeregel at man skal ha omtrent samme flex som sin egen vekt, eventuelt noe mindre. Veier man for eksempel 45 kilo burde 40 flex passe bra. Dette er ingen eksakt fasit, men et fint utgangspunkt. 


Les mer om valg av riktig kølle her >


Resten av hockeybagen bør fylles opp av øvrig beskyttelsesutstyr. Da trenger man leggskinn, susp, hockeybukse, skulderbeskyttelse, halsbeskytter og albuebeskyttere. Her bør passform prioriteres fremfor pris og kvalitet. Er utstyret for stort risikerer man at det ikke beskytter de områdene det er meningen at det skal beskytte. I tillegg vil man miste mobilitet.


I tillegg til utstyret vi nå har ramset opp finnes det utallige tilleggsvarer som kan være kjekke å ha - men som ikke er påkrevd for å begynne med ishockey. Hva man behøver og ikke behøver av dette finner man ut etter hvert. 


Og husk: det viktigste er ikke å ha det beste utstyret - men det som passer. Sitter utstyret godt er ishockey en lek. 

Her finner du en samling produkter som passer perfekt til de minste >

Lykke til!

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.