Favoritter

Laster inn favoritter

""

ANMELDELSE: Nike ZoomX Invincible Run

Tar kategorien sko med maksdemping til nye høyder.

Skrevet av Andreas Grøgaard

Fra første steg får man følelsen av Nike ZoomX Invincible Run tilbyr noe helt spesielt. Skoen er i en særklasse hva gjelder maksdemping og komfort. Opplevelsen er sammenlignbar med å løpe i et hoppeslott: Belastningen er skånsom og uten nevneverdige støt, men man får likevel så mye energy return og driv i lengderetning, at det kan være latterlig moro!

Kjøp Nike ZoomX Invincible Run her

""

Balsam for sjelen

Særegenheten medfører naturligvis at skoen blir både elsket og hatet. For noen løpere blir det rett og slett for mye av det gode. For andre kan det ikke bli nok. Det nærmeste man kommer denne type sko, med maksimal demping og ingen karbonplate, er Adidas Ultraboost og New Balance 1080. Nike ZoomX Invincible Run fremstår likevel langt mer responsiv enn sine likemenn. Selv om vekten er relativt høy, oppleves heller ikke skoen så tung som andre modeller i samme vektklasse. Disse skoene er ikke bygget for fart, men gir komfort og skånsomhet til rolige langturer og restitusjon. I slike tilfeller er Nike ZoomX Invincible Run som smertestillende for sliten og støl muskulatur, og som balsam for sjelen.

Mellomsålen er oppsiktsvekkende massiv, og består av ZoomX-skum i hele lengden. Per dags dato er dette det desidert mest omtalte dempematerialet, da det foreløpig anslås å være det skummet som skårer best på kombinasjonen av faktorene vekt, respons og støtdemping. Det lukrative ZoomX-skumet tilbyr derimot ikke tilsvarende stabilitet og holdbarhet som eksempelvis React (Nike), Boost (Adidas) eller FF Blast (Asics).

Nike ZoomX Invincible Run er, til tross for sin høyhælte konstruksjon, overraskende stabil i sitt rette habitat. Spesielt tre egenskaper sørger for dette: Bredden under tåballen og hælpartiet, mønsteret i sålen og den puteaktige overdelen. Den stødige plattformen gir trygghet på jevnt underlag, men den tykke konstruksjonen gjør skoen ustabil i ulendt terreng. Sålen er videre sårbar for slitasje fra skarpe kanter og steiner. Man kan faktisk også risikere punktering. Mønsteret i yttersålen består av en myk gummi som gir godt grep på fuktig asfalt og grus, men som ikke gir nevneverdig trygghet med løv eller snø på bakken. Egenskapene gjør at Nike ZoomX Invincible Run egner seg best på asfalt, fin grus, løpebane og tredemølle.

""

Fantastisk til sitt bruk på asfalt, grus, tartan og tredemølle

Overdelen består av det sokkelignende og sømløse materialet Flyknit. Passform er svært individuelt betinget, og burde derfor kategoriseres fremfor å rangeres. ”Veggene” er polstret av tykke puter for komfort og stabilitet. Det er en rød tråd i hele overdelen som gir følelsen av å ha foten i et puterom. Både hælkappen og tunga er myke og tykke. Selv opplever jeg Flyknit svært tilpasningsdyktig og fleksibelt. Andre vil muligens oppleve det en smule tettsittende og ubehagelig. Nike ZoomX Invincible Run er derfor en sko man burde teste på foten før man kjøper den.

Totalopplevelsen av Nike ZoomX Invincible Run er at skoen er fantastisk til sitt bruk på asfalt, grus, tartan og tredemølle. Den ser klumpete ut og er langt fra noe kunstverk rent estetisk. Funksjonaliteten kompenserer for dog dette. Evnen til støtdemping er helt unik og komforten er vidunderlig for dem som trives i et puterom.

""

Maksdemping og komfort

Skoen er derimot uegnet for løping i moderat til høy hastighet, samt i ulendt terreng. Den er rett og slett for tung og ustabil. Med andre ord egner Nike ZoomX Invincible Run seg ikke som en intervall- og konkurransesko på kortere distanser, eller i kuperte løyper og i terrenget. Skoen er derimot i en særklasse hva gjelder maksdemping og komfort. Det er en god investering for både skadeforebygging og løpeglede!

""

Navn: Nike ZoomX Invincible Run
Skotype: Mengdetrening/restitusjon
Vekt: 278 gram (str. 42,5 herre) / 253 gram (str. 38 dame)
Drop: 9mm (34mm / 25mm)

Kjøp Nike ZoomX Invincible Run her

* Demping: 6
* Komfort: 5
* Fart: 3
* Løpsfølelse: 5

Se hele vårt utvalg av løpesko her

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.