Favoritter

Laster inn favoritter

""

ANMELDELSE: Nike Pegasus 38

- Skal du kun ha en løpesko, er Pegasus et godt valg til en rimelig penge.

Skrevet av Jonas Lurås Hammer

I en tid der løpeskomarkedet flommer over av ny teknologi som karbonsåler og revolusjonerende dempematerialer er det noen ganger godt å søke tilbake til det trygge og stabile. Med Pegasus 38 har Nike beholdt den gamle suksessoppskriften, men gjort mindre endringer til det bedre.

Kjøp Nike Pegasus 38 her

Gammel suksessoppskrift

""

Like sikkert som at snøen forsvinner og at veiene igjen blir bare på våren, er at Nike lanserer en ny modell Pegasus. Årets versjon er den 38. utgaven av denne populære modellen – med historikk tilbake til den første utgaven som ble lansert i 1983. Heldigvis er det lite utenom navnet som er igjen fra de første modellene. De senere årene har Nike hatt to type lanseringer av Pegasus:

• Total re-design av skoens under- og overdel
• En oppdatert utgave av den forrige modellen

Årets utgave er en «oppdatert» utgave av versjon 37 og har du løpt med den utgaven byr ikke årets modell på store overraskelser. Likevel er det verdt å få med seg at mindre endringer i overdelen var noe jeg selv likte veldig godt. Jeg startet selv å løpe med Pegasus tilbake i 2015/2016 med Pegasus 33, og siden den gang har jeg alltid hatt Pegasus som en del av sko-rotasjonen min. I tillegg vet jeg at toppløpere som Matt Centrowitz, Evan Jager og Mo Farah bruker skoene på mange av sine løpeturer – som også kan ses på som et kvalitetstegn. Jeg skal likevel være den første til å innrømme at jeg ikke har likt alle modellene like mye og jeg ble (dessverre) aldri helt komfortabel med forrige modell. Jeg var derfor spent da jeg snørte på meg de nye Pegasus 38. Kort oppsummert leverer skoen det den skal. Jeg har nå brukt skoen i 2-3 uker. Skoen er brukt på løpeturer på mellom 8-12 kilometer, men jeg har også prøvd skoen på bakketrening og lett intervall. Underlaget har hovedsaklig vært grus og asfalt, men jeg har også vært noen turer innom skogen.

""

Demping og løpsfølelse som forventet

Årets utgave av Pegasus er passe tung sko. Den er ikke en utpreget lettvekter, men tyngden var heller ikke noe jeg har tenkt mye over. Dempingen er en blanding av React i hælen og Zoom-elementer i forfoten. Dette gir en god løpsfølelse og dempingen er akkurat myk nok til å gjøre løpeturen kjekk å gjennomføre. Passformen er litt bredere i forfoten enn tidligere utgaver, noe som gjør at den passer godt til mine føtter. Mesh-materialet og den myke tungen gjør at lissene strammer seg jevnt og gjør at foten sitter godt i skoen under hele løpeturen. Hælkappen er også relativt myk, som gjør at den ikke blir irriterende for akilles - spesielt sammenlignet med Nike Infinity som jeg også bruker mye.

Er det noe som skal utsettes, er det at skoens demping ikke er veldig responsiv. For noen år siden ville jeg nok ikke reagert på dette, men med framveksten av nye supersko som Nike Vaporfly, Adidas Adios Pro, Saucony Endorphin Pro etc. har rett og slett forventningene økt sammenlignet med tidligere. Når det er sagt, så skal man heller ikke forvente at en sko til omkring 1300-1400 kr leverer på lik linje med sko som er dobbelt så dyre.

Sko til hverdags og varierende underlag

""

Sålen til Pegasus har et velkjent «Waffle»-mønster for grep. Dette gjør skoen ypperlig for bruk på asfalt og grus. Den fungerer også på fine og større stier, men det er ikke den beste skoen på våt stein og glatte røtter – noe jeg selv har fått erfare et par ganger. Så om du utelukkende skal løpe i skogen vil jeg anbefale en mer dedikert terrengsko. Likevel, om du løper på grusvei og svinger innom stier i ny og ne er skoen et godt alternativ.

Av økter trives Pegasus best på rolige og mellomraske turer. Når farten blir for høy, gir ikke skoen så mye igjen fra underlaget. Jeg vil derfor ikke anbefale Pegasus som en intervall- eller konkurransesko.

Som en konklusjon vil jeg anbefale Pegasus til deg som vil ha en solid og trofast sko til bruk på lette løpeturer på asfalt og grus. Den er godt nok dempet til å tåle en støyt – og skal du kun ha en løpesko, er Pegasus et godt valg til en rimelig penge.

""

Navn: Nike Pegasus 38
Skotype: Mengdetrening
Vekt: 275 gram (str. 42,5, herre)
Drop: 10mm (28mm/18mm)

Kjøp Nike Pegasus 38 her

Se hele vårt utvalg av løpesko her

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.