Favoritter

Laster inn favoritter

""

ANMELDELSE: Brooks Hyperion Elite 2

- Hyperion Elite-serien har så absolutt kommet for å bli!

Skrevet av Andreas Grøgaard

Med Hyperion Elite 2 presenterer Brooks sin versjon av ”supersko”. Denne kategorien tilbyr lav vekt og en stiv karbonplate på en seng av svært støtdempende foam. I Hyperion Elite 2 har Brooks økt mengden DNA Flash med 14 % sammenlignet med den første utgaven. Dette har bidratt til at skoen er 2mm høyere i hele mellomsålen, men tilsier fremdeles 8mm drop.

Kjøp Brooks Hyperion Elite 2 her

Løpesko til kvalitetsøkter

""

DNA Flash er et nitrogen-infisert og eksklusivt materiale som ikke er spesielt holdbart, men som bidrar til å holde vekten nede og farten oppe. Avhengig av løperens steg og bruksområde, estimeres holdbarheten til et sted mellom 300-500 kilometer. Etter dette er ikke skoen like ”super”, men fremdeles en svært god løpesko for kvalitetsøkter i treningshverdagen.

Løpsfølelsen i Hyperion Elite 2 er særegent god! Skoen har en krum konstruksjon kalt Rapid Roll, tilsvarende Sauconys SpeedRoll og HOKAs Meta-Rocker. Dette tilrettelegger for rask stegavvikling og at energien sendes i lengderetning. Til tross for et nokså aggressivt preg kjennes mellomsålen skånsom for muskulaturen.

Bygget for fart

Denne skoen er bygget for fart og er ikke ”egnet” for restitusjonsjogg. Først og fremst med tanke på begrenset holdbarhet, burde Hyperion Elite 2 forbeholdes tempoøkter, intervaller og konkurranser. Skoen er et trygt og godt valg til alle slags gateløp fra 5 kilometer til maraton. Des Linden overbeviste også med skoens egenskaper i lange løp, da hun satt verdensrekord på 50 kilometer med 2:59:54.

Hyperion Elite 2 har ingen hælkappe. Materialet rundt akilles er like tynt som resten av overdelen. Det er mykt og pløsete, og skoen blir dermed litt kinkig å få på. Den er likevel svært behagelig når den endelig sitter. Overdelen består av en sømløs og luftig mesh. Jeg testet skoen helt boxfresh på en 10 kilometer tempoøkt og var umiddelbart komfortabel. Tungen er muligens bittelitt smal for en bred lest, men den er syltynn og behagelig. Lissene har små tagger som virker fornuftige og trygge rundt vristen. De er heldigvis (til forskjell fra en del andre sko) også tilstrekkelig korte! Tåboksen er vid nok også for bred fot som trykker godt i fra på forfot.

Best i jevnt terreng

""

Sålen er ikke nevneverdig mønstret og skoen egner seg derfor klart best i jevnt terreng (asfalt, tartan, tredemølle). Det er strategisk plasserte slitesoner i forfoten og i hælen. Det bidrar til å holde vekten nede, men setter også begrensninger for holdbarheten. Muligens kan den oppleves litt glatt på vått underlag, men den føles overraskende stabil i krappe svinger.

Min anmeldelse konkluderer rett og slett med en gratulasjon til Brooks for endelig å lykkes med en supersko! Denne skoen anbefales alle som ønsker å skåne beina under hurtige og/eller lange treningsøkter og konkurranser. Hyperion Elite-serien har så absolutt kommet for å bli!

Navn: Brooks Hyperion Elite 2
Skotype: Karbonsko / konkurranse
Vekt: 215 gram (str. 42,5, herre)
Drop: 8mm (32mm/24mm)

Kjøp Brooks Hyperion Elite 2 her

Se hele vårt utvalg av løpesko her

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.