Favoritter

Laster inn favoritter

Superclub – det ultimate fotballspillet

Har du vokst opp med simulator-spillet Football Manager? Eller kanskje spilt utallige timer med EA Sports FC Ultimate Team? Da vil du elske det norske brettspillet Superclub!


Tiden har kommet for å legge mobilen i lomma og sette seg ned ved bordet. Jobben som manager for fotballklubben din starter nå. Klubben du leder gjør det greit, men ikke fantastisk. Nå har du sjansen til å snu skuta. Klubben din briljerer ikke i ligaen og det er lenge siden dere har løftet troféer. Fansen begynner å bli utålmodige og ting må skje raskt. Jobben din er enkel på papiret, men mer ambisiøs på spillbrettet. Nå starter jobben med å bygge en superklubb.

Hovedproblemet er at dine rivaler rundt bordet ønsker det samme som deg. Å trone øverst i ligaen. Nå er det din tur til å vise hvem som kan drive sin klubb best og lede sitt lag til suksess.


Ja, Football Manager (FM) møter langt på vei Ultimate Team (tidligere kjent som FUT) i Superclub, og kan derfor sies å være det ultimate fotballspillet for fotballelskere. Superclub er nemlig et brettspill som kombinerer taktikk på kampdager med store og små beslutninger for å gi deg fotball i det store bildet. Her snakker vi alt fra lagutvalg, stadion-utvidelser og spillerkjøp, til speiding og spillerutvikling.


Kjøp brettspillet Superclub her >


VIDEO: Se hvordan brettspillet Superclub fungerer på 90 sekunder i videoen under

SUPERCLUB-produkter

Hvordan spiller man Superclub?

Gjør klart spillbrettet med å plassere ut de ulike kortene på riktig plass. Det hele starter så med et draft. Legg 16 spillerkort med forsiden opp på spillbrettet. Følg klokken rundt bordet og velg ett spillerkort hver til brettet er tomt. Når spillbrettet er tomt for spillerkort, fyller dere opp brettet med 16 nye spillerkort. Manager 1 starter første runde, manager 2 andre runde osv. Gjenta prosessen så mange ganger som det er managere i spillet. Draften er ferdig når alle managere har en tropp på 16 spillerkort. Spillets beste spiller er Garibaldi – han kan ikke velges fra draften. Han dukker opp senere i spillet.

Spillets neste fase tar deg med inn i The Off-season. Her forbereder du deg på ære med fem enkle steg;
– Økonomi (penger inn, penger ut – i første sesong mottar alle managere et startbeløp)
– Trening (Tren lagets talentfulle spillere og globale superstjerner)
– Speiding
(Finn den neste superstjernen fra valgfritt kontinent til en god pris)
– Langsiktige investeringer
(Forbedre klubbfasilitetene dine, fra treningsanlegg og stadion til bedre budsjett for speiding av spillere)
– Deadline Day
(Budkrig for X antall spillere, én av gangen (X = antall managere + 1) 


Spillet fortsetter med det inn i The Season. Nå starter alvoret og sesongen er i gang. Velg din ønskede formasjon for kampdagen. Spillbrettet markerer hvor du må legge de respektive spillerkortene dine. Disse kortene velger du fra manager-mappen din. Alle managere har en egen Squad token. Denne plasserer du på spillbrettet, etter at du har lagt sammen antall stjerner du har i din tropp. Dette er startpunktet ditt i sesongen. Hver manager får også utdelt hver sin Point marker. Denne plasserer du på samme sted som din Squad token.

1 / 7
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill

Reglene i Superclub

Det er naturlig nok litt andre regler enn det er på en normal fotballbane. For det første er det kun fem lovlige formasjoner på laget ditt; 4-4-2, 4-3-3, 3-5-3, 3-4-3 og 3-3-4. Keeper kommer i tillegg. Apropos keeperen; Drafter du ikke en keeper, har du en 1-stjernes keeper – Given – i keeperposisjonen i mappen din. Given blir aldri skadet, så du har alltids en keeper. Det kan man lese mer om i bruksanvisningene for spillet.

Videre er de ulike spillerkortene delt inn i fire ulike farger og ferdigheter fra 1-6 stjerner. Noen kort har ikke fylte stjerner, det indikerer spillerens potensiale. Noen kort har også kjemistjerner som kan kombineres for ekstra ferdigheter.

Grønne kort: Angrepspillere
Gule kort: Midtbanespillere
Røde kort: Forsvarspillere
Lyserøde kort: Keepere


Kamper spilles på følgende måter (med terninger og bonuskort):
1. Midtbanespillere mot midtbanespillere
2. Angrepspillere mot forsvarspillere
3. Forsvarspillere mot angrepspillere

Du må vinne 2/3 runder for å ta seieren.

Tap gir 0 poeng, uavgjort gir 2 poeng og seier gir hele 6 poeng. Ikke akkurat som en normal fotballkamp, men dette gjøres for å kutte ned spilltiden. Man kan spille Superclub med normal poenggiving fra fotball om ønskelig, men det vil da bli dobbelt så mange kamper og lengre spilletid.

Etter kampen flytter du Points markeren oppover på tabellen etter hvor mange poeng du fikk i kampen. Squad token skal flyttes etter i Off-season når troppen din har blitt sterkere gjennom trening, speiding eller kløktige spillerkjøp på Deadline Day.

Det spilles fem kamper i én sesong. Noen kamper kan simuleres, alt etter hvor mange managere dere er rundt bordet. Det kan man lese mer om i bruksanvisningene for spillet.


VIDEO: Se hvordan Superclub fungerer ytterligere i videoen under


Overraskelser vil oppstå underveis i spillet, alltid ved dobbel terning. Enten i form av skader eller ulike kort som både kan vippe spillet i ditt eget favør, men samtidig også i andre spilleres favør. Disse kortene heter Game Changers – disse kan oppnås oftest om man kaster dobbel 5 eller dobbel 6 på terningene (forutsetter at du ikke har et spillerkort i mappen din i plass nummer fem fra venstre), men ved anledninger kan det skje om du kaster dobbel 3 og dobbel 4 – avhengig av hvilken formasjon laget ditt spiller i.

Det finnes også ulike bonuskort, som kan hjelpe spillere å forbedre seg etter dårlige sesonger. Blant bonuskortene finnes Captain boost og Key staff. Førstnevnte er et kapteins-kort som du får etter at første sesong er ferdigspilt. Det er 6 ulike varianter av dette kortet og kortet du får avhenger av hvilken plassering du fikk på tabellen i foregående sesong. Jo dårligere sesong du hadde, jo større fordel vil du ha av Captain boost-kortet. Key staff er kort som kan hjelpe spillere tilbake fra skade og forbedre kortene du allerede har i dine respektive posisjoner på banen. Maks 3 kort per lag og disse må du betale for. Det finnes i tillegg flere kort som kan endre spillet, disse kan man lese mer om i bruksanvisningene for spillet. 


Hvordan lykkes du i spillet?

For å lykkes i spillet bør du være glad i å sette opp ulike taktikker og strategier. Ha glede av å speide og trene opp talenter, samtidig være interessert i å vise god teft på overgangsmarkedet. Det er i bunn og grunn to måter å vinne spillet på: 


1. Første spiller til å nå 100 poeng, oppnår målet om å bli en Superclub.
2. Vinner du 3 ligatitler, får du muligheten til å spille SuperCup-finalen. Vinner du denne har du oppnådd målet om å bli en Superclub.


Hvem passer Superclub for?

Spillet ble laget for et spesifikt formål; å bringe fotballfans sammen. Dette er spillet for deg som liker å nyte verdens beste sport i selskap med andre. Er du glad i taktikk, kjøp og salg av spillere og alt rundt det å drive en fotballklubb – da er dette spillet for deg. Det som kanskje er enda viktigere enn selve spillet, er at du kan tilbringe tid med vennene dine over deres felles interesse!

Her er det ingen skjermer i fokus og du trenger ikke å ha tidligere brettspillerfaring for å briljere i Superclub. Her kan du teste konkurranseinstinktet ditt med ulike aspekter av hvordan det er å drive din egen fotballklubb. Spillet er anbefalt for alderen 12+

Etter at du har gjort deg kjent med hovedspillet til Superclub, kan du fylle på med spillerkort fra kjente toppklubber som blant annet Liverpool FC, Chelsea og Arsenal, til FC Bayern og FC Barcelona. Disse Player Cards-pakkene kan du mikse sammen med spillerkortene fra hovedspillet og du kan bruke favorittspillerne dine i spillet. Du kan også bytte ut Manager-settet.


Kjøp brettspillet Superclub her >

1 / 6
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill
Superclub Brettspill

    Nyhetsbrev

    Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

    Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.