Favoritter

Laster inn favoritter

Torshov Sport og Løpetrening.no inngår samarbeidsavtale

Usikker på hvilken løpesko du skal gå for? Sjekk ut tipsene til Løpetrening.no her.

 

Valg av riktig type løpesko

​Vi starter med et supert og enkelt råd; skaff deg løpesko du liker. Trivsel henger godt sammen med glede – Løpsgleden. Det hjelper deg kanskje hvis f.eks. motivasjonen skulle svikte litt også?

Hva kjennetegner gode løpesko? Er gode løpesko riktige løpesko for akkurat deg? Her er noen av våre betraktninger:

  • • Kjøp deg flere par løpesko (ikke nødvendigvis alle på en gang, men over tid…). Hvorfor?
  • • Variasjon; Lette sko til raske turer og intervalløkter. Stabile og mye dempede sko til lengre og rolige økter på feks hardt underlag. Terrengsko for løping i ulendt og skogs- og fjellterreng.
  • • Skadeforebygging​; flere par sko gir føttene dine ulik belastning.​
  • • Motivasjon​; enkelte er glad i både farger og gadgets – noen sko kan gi en ekstra boost slik at du får gjennomført dagens løpetur.

 

Noen anbefalinger fra oss i Løpetrening.no

Mengdetreningssko

ASICS Novablast: - for maks demping og komfort: Skoen har en myk mellomsåle, men gir samtidig responsiv følelse under føttene. FLYTEFOAM Blast™-teknologien gir en "trampoline"-effekt som driver deg fremover.

Vekt: 275 gram
Drop: 10 mm

Se utvalget av Asics Novablast her >

Sko til intervalltrening 

adidas Adios 6 - Denne skoen er svært populær til konkurranse, raske treningsturer og intervalltrening. En svært lett modell som likevel byr på komfortabel og varig demping i form av Boost mellomsåle.

Vekt: 224 gram

Se utvalget av adidas Adios 6 her >

Terrengsko

Nike Pegasus Trail 3: Har en dempende komfort, og en tøff trekkraft for å hjelpe deg å holde deg i bevegelse gjennom ulendt terreng. Mer støtte rundt midtfoten hjelper deg til å føle deg trygg på løpeturen.

Se utvalget av Nike Pegasus Trail 3 her >

Løpesko er forbruksvare!

Noen sko har svært kort levetid, mens andre har du i flere år. Et annet råd; ikke kjøp for små sko.​ Det vil øke​ risikoen for å løpe på seg blå eller svarte negler.  Føttene dine utvider seg raskt når de er i en aktivitet som løping. Funksjonalitet bør trumfe design og farge, men du kan være heldig å få i både pose og sekk​.

Bruker du treningsapper som Strava og Garmin kan du også registrere ​skoene dine slik at du kan følge med på hvor langt du har løpt i dem.

Ved valg av løpesko ​sier man normalt at løpesko tåler pluss minus 800 km​. ​Dette varierer ​likevel fra både merke og modell (konkurransesko har normalt kortere levetid enn mengdetreningssko).  

Se hele vårt utvalg av joggesko her >

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.