Favoritter

Laster inn favoritter

Fotballdrakter: Hva er forskjellen på 'Authentic' og 'Replica'?

Er du usikker på hva som er forskjellene mellom fotballdrakter med betegnelsen 'Authentic' og 'Replica'? Her guider vi deg gjennom forskjellene.


Se hele vårt utvalg av fotballdrakter her  >


Replica Fotballdrakter

Replica-drakter blir i enkelte tilfeller omtalt som 'Stadium' eller 'Fan', og kan sies å være en samlebetgnelse på alt av supporterutstyr til klubber og landslag. Ordet 'replica' kan i enkelte sammenhenger antyde at et produkt ikke er ekte, men dette gjelder ikke i fotballdraktsammenheng. Her brukes det som regel for å beskrive supporterdrakten, altså den modellen som supportere flest kjøper og som det på verdensbasis selges mest av. Sagt på en annen måte; neste gang du kjøper en fotballdrakt, så er det stor sannsynlighet for at det er replica-utgaven du ender opp med. Dette fordi den største prosentandelen av fotballdraktsalg til supportere er replica-drakter.


Både når det gjelder utseende og design er disse replica-draktene svært like som de profesjonelle spillerne benytter i kamper. En replica-utgave av en klubb- eller landslagsdrakt kjennetegnes først og fremst av en normal eller 'regular' passform og er utviklet for å kunne tilby en behagelig passform for supportere - i alle former og størrelser. En replica-drakt består samtidig av "enklere" materialer for å holde kostnadene lavere for supportere som ikke trenger den samme ytelsen og de tekniske egenskapene som de profesjonelle spillerne har behov for i en fotballdrakt.


PS! Torshov Sport selger kun offisielle fotballdrakter og produkter. Legg merke til at Replica-fotballdraktene kun er merket med 'Fotballdrakt' i produkttittelen.


Authentic Fotballdrakter

Authentic-drakter kan også omtales som 'Match' og 'Elite' og er identisk - både i materialer og passform - med den drakten som de profesjonelle spillerne benytter i kamper. Sammenlignet med replica-draktene består authentic-draktene av mer avanserte materialer, har bedre tekniske kvaliteter og har dessuten en smal og "atletisk" passform som er tilpasset de profesjonelle spillerne. Summen av disse egenskapene gjør at de autentiske fotballdraktene stort sett alltid er dyrere enn replica-draktene.


Merker og emblemer er ofte varme- og trykkbehandlet enn brodert for holde vekten på drakten til et minimum og for å unngå distraksjoner. Det er verdt å merke seg at de autentiske draktene kan ha små estetiske detaljer som ikke finnes på replica-utgavene. For eksempel kan inspirerende ord og sitater finnes under ermene eller nakken på autentiske drakter.


Autentiske klubb- og landslagsdrakter har blitt mer populært de siste årene - særlig blant draktsamlere og de som ønsker å skaffe seg den samme fotballdrakten som spillerne til sitt favorittlag.


PS! Torshov Sport selger kun offisielle fotballdrakter og produkter. Authentic-fotballdraktene er merket med 'Authentic', 'Match' eller 'Elite' i produkttittelen.


Se hele vårt utvalg av fotballdrakter her  >

Nyhetsbrev

Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.