Favoritter

Laster inn favoritter

INNGANGSORD: Her kommer bildetekst.

We Play Green inngår samarbeid med Torshov Sport for innlevering av fotballsko

Fredag 21. juni kl. 12:00 kommer Morten Thorsby og hans klimaorganisasjon We Play Green (WPG) til Torshov Sport med en pop-up for innlevering av fotballsko til gjenbruk. 


Landslagsspiller Morten Thorsby har lenge vært aktiv og engasjert i klimakampen, og  i 2020 startet han klimaorganisasjonen «We Play Green». Der bruker han fotballens kraft til å bevisstgjøre folk på klimautfordringene kloden står overfor. Som et ledd i bevisstgjøringen endret Thorsby foran 2021/22-sesongen sitt draktnummer på ryggen til #2 både på klubb- og landslag. Hensikten var å skape et symbol på banen for Parisavtalens mål fra 2015 om å holde den globale temperaturøkningen under 2°C. Siden den gang har #2 blitt et We Play Green-symbol for alt relatert til å bygge, støtte og framheve det grønne skiftet. 


Nå har Torshov Sport og WPG inngått et samarbeid om et pilotprosjekt - som et ledd i OSLO 2030 - og innebærer at man kan levere inn fotballsko til gjenbruk. 


12:00 - 13:00. Morten kommer. Kanskje også Borchgrevink og Bølviken. 


Oslo 2030 - Torshov Sport er med på laget. 


som en del av Oslo 2023


#2 Pop-up i fotballbutikken fredag 21. juni

- Det hele begynte i 2015 da profesjonell fotballspiller og miljøverner, Morten Thorsby, leste artikkelen «Keep it in the ground» i The Guardian. Like etter klarte han å overtale fotballklubben sin, Heerenveen, til å kjøpe sykler som spillerne kunne kjøre fra treningssenteret til stadion.


Nå kan du levere og resirkulere fotballskoene dine hos Torshov Sport. 


Green Bag

Fjoråret var et hektisk år for Kjelsås IL Fotball, og spesielt semifinalen i NM mot Molde på et utsolgt Grefsen stadion blir stående igjen som et historisk øyeblikk for blåtrøyene. Sammen med Torshov Sport ble det laget en egen NM-drakt, som blant annet benyttet Kjelsås ILs opprinnelige «skjold»-logo. 


- Torshov Sport klarte å levere noen helt fantastiske NM-drakter til Molde-kampen, og disse ble også raskt utsolgt, sier Ovesen.


- Som en samarbeidspartner på sport føler vi at vi er tett på, og det er veldig morsomt å se den utviklingen som har vært på Kjelsås. Herrelagets semifinale mot Molde i 2023 er jo kroneksempelet på en eventyrhistorie, og vi hører også om ivrige årganger nedover i klubben. Klubbens satsing på jentene er også veldig gøy for oss som samarbeidspartner å se, sier Wigenstad. 


Hva er We Play Green?

Det hele begynte i 2015 da Morten Thorsby leste artikkelen «Keep it in the ground» i The Guardian. Like etter klarte han å overtale sin daværende fotballklubb, Heerenveen, til å kjøpe sykler som spillerne kunne benytte fra treningssenteret til stadion. Spol frem til 2020, et møte med den italienske miljøministeren, Sergio Costa, plantet kimen i Mortens sinn for å presentere et prosjekt som knyttet verdens mest fulgte sport til verdens mest presserende sak. We Play Green ble født.


We Play Green er en global non-profit stiftelse som bruker fotballens kraft for å fremskynde og få fart på det grønne skiftet. Morten Thorsby og hans team er dedikert til å mobilisere den globale fotballfamilien, inkludert profesjonelle spillere og fans, for å støtte overgangen mot en bærekraftig verden. Vi tilpasser innsatsen vår til FNs bærekraftsmål, med mål om å skape en planet der økonomi, infrastruktur og samfunnshandlinger er i harmoni med miljøet. Vi rekrutterer profesjonelle fotballspillere til å bli WPG-lagspillere, og gir dem utdanning, opplæring og støtte for å bli klima- og miljøforkjempere i lokalsamfunnene deres. Vårt unike spillerprogram utstyrer disse utøverne med en bærekraftig læreplan og trening i sosiale medier, noe som gjør dem i stand til å effektivt nå og motivere sitt store publikum. Vi tilbyr også muligheter for samarbeid med lokale og internasjonale partnere, og fremmer et nettverk av miljøtiltak. For mer informasjon om våre initiativer, vennligst besøk vår Programseksjon. Sammen har vi alle et #Role2Play


Les mer om We Play Green her >


Forventninger

Ovesen i Kjelsås Il Fotball er samtidig tydelig på at de har forventninger til den nye samarbeidsavtalen. 


- Med denne nye avtalen har vi forventninger om at Torshov Sport skal fortsette å levere høy kvalitet på produktene, stille opp på arrangementer i regi av klubb og videreutvikle klubbkolleksjonene - slik at vi fortetter å ha landets fineste drakter, fortsetter Ovesen. 


- Torshov Sport ønsker å være en viktig partner for klubben med å være synlig på klubbens arrangementer, og at vi i fellesskap bygger Torshov Sport og Kjelsås Fotball enda tettere i årene som kommer. Vi takker for tilliten, og ser frem til fortsettelsen med gjengen på «Oslos tak», sier Wigenstad avslutningsvis. 

SEMIFINALEDRAKT: Denne særegne cupdrakten benyttet Kjelsås i den historiske NM-semifinalen mot Molde på Grefsen stadion 27. september 2023. 

    Nyhetsbrev

    Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

    Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.