Torshov Sport Løp
MENU

Løpetips: Slik kler du deg til løping om vinteren!

Det kan være vanskelig å kle seg riktig til løpeturen når det er kaldt ute. Klarer du å finne balansen mellom for mye og for lite klær? Vi tok en prat med vår ekspert og løper Kristine Helle for å få noen gode tips.


Lag på lag:

Gi deg selv mulighet til å regulere kroppstemperaturen ved å bruke flere lag. Da kan du ta av og på klær underveis i løpeturen. Bruk gjerne tre tynne lag, for eksempel ull – fleece – skallbekledning. Mange tar på seg for tykk jakke med lite klær under. Da er det fort gjort å bli for varm, samtidig som det er for kaldt til å ta av jakken. Det er bedre at de første 5 minuttene av løpeturen er kald, enn at man er for varm resten av den.

ull-fleece-jakke

 

Hals eller “buff” med ull eller fleece er et must. Hvis det er veldig kaldt må man også ha lue. Men ettersom det fort kan bli i overkant varmt med lue, er pannebånd som regel en vinner. Løpehansker er også lurt å ha med på turen, men sørg for å ha en lomme å legge dem i hvis/når det blir for varmt.

hender-hode-hals

 

Beskytt akilles:

Akilles er ekstra utsatt for kulde når man løper med tights. For å unngå skader, styr unna ankelsokker i vinterhalvåret og sørg for å holde akilles og ankelen varm! Det finnes gode, tekniske løpesokker som også inneholder ull. Disse er ypperlige til å holde deg varm og tørr under løping på vintertid.

 

På føttene:

Bruk sko tilpasset både forholdene og dine føtter. Terrengsko fungerer godt så lenge det ikke er for glatt. Vel så lurt som brodder, kan det være å sette ispigger i noen sko du allerede vet fungerer godt for deg.

 

Noen raske tips til vinterløpingen:

  • BH av ull gir god varme til kjernemuskulatur.
  • En overdel av ull eller fleece med glidelås (half-zip) gir deg mulighet til å regulere temperaturen.
  • Hold rumpa varm – setemuskulaturen er viktig under løping og blir fort kald uten nok klær. Ullboxer er gull.
  • Vest i stedet for jakke er sterkt undervurdert!
  • Husk for all del refleks!

 

Har du noen gode tips å komme med til vinterløpingen? Del gjerne dine tanker med oss nedenfor. 

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.