Torshov Sport Løp
MENU

Løperne i Torshov Sport Runners deler sine beste tips

Andreas Grøgaard (24), Nicoline Baartvedt (27) og Sigrid Jervell Våg (24) i Torshov Sport Runners løper Oslo Maraton om knappe fem uker. Fram mot konkurransestart vil de dele sine aller beste tips med oss.


Tipsene vil dreie som om løping, valg av løpesko, treningsmotivasjon og generelle forberedelser frem mot løpet som arrangeres i Oslo sentrum 17. september.

De tre løperne skal løpe hver sin distanse under Oslo Maraton. Sigrid skal løpe 10 km, Nicoline halvmaraton (21 km) og Andreas maraton (42 km). De er alle erfarne løpere som har stått på startstreken i mange løp før, men de vet godt hvordan det er å være nybegynner og trene fram mot sin aller første start.

 

Ikke for sent

Mange lurer kanskje på om det er for sent å komme i gang med treningen fram mot Oslo Maraton nå. Det forsikrer løperne om at det ikke er.

– Det er fortsatt knappe fem uker igjen til løpet. Hvis du har løpt lite ville jeg satt i gang med noen kvalitetsøkter nå, i form av litt lengre økter, og så lagt inn litt lettere trening de to siste ukene fram mot løpet, sier Nicoline.

 

SIGRID SKAL LØPE 10 KM

Sigrid poengterer at det samtidig er viktig å ikke bråstarte treningen etter en periode med lite eller ingen trening. Det kan generere skader, og må for all del unngås. Vær derfor veldig forsiktig den første uka.

 

– Lag en plan, avtal å trene med noen og sett deg realistiske mål, er hennes beste tips for alle som skal begynne treningen igjen etter en rolig periode.

 

ANDREAS SKAL LØPE 42 KM

 

Ulikt tempo og underlag

Både Nicoline, Sigrid og Andreas mener det går fint an å komme i form til Oslo Maraton hvis man setter i gang nå.

– Men maratondistansen på 42 kilometer er kanskje ikke den distansen man tar på sparket, selv om du kan få gjort mye med formen på de ukene som er igjen, sier Andreas, som vil stille til sin fjerde start i løpet hittil, og er sulten på å komme under 2 timer og 30 minutter.

Han anbefaler alle å løpe på ulikt underlag og i ulikt tempo for å komme i form og forhindre skader i oppstartsfasen.

Oslo Maraton er et spesielt løp fordi det er et stort treningsmål for mange, det gjennomføres i Oslo sentrum og er et løp som mange har et forhold til, sier trioen, som gleder seg til å bidra med sine tips fram mot konkurransen.

– I Oslo Maraton finner du alltid noen å løpe med, og det kan bety veldig gode tider, sier Sigrid.

 

Torshov Sport Runners

Nicoline, Sigrid og Andreas er alle en del av Torshov Sport Runners-teamet, som er instruktører og ambassadører for løpegruppa vår. Teamet består av totalt seks løpere som bytter på å lede treningene. De er talentfulle løpere som utmerker seg med gode resultater, og som har lang erfaring med løping. Flere har vunnet mange løp, eller fått topp-plasseringer denne sesongen.

Torshov Sport Runners-ambassadør Jonas Lurås Hammer deltok nylig i friidretts-EM i Amsterdam. Han kom i mål som tredje beste norske i sin klasse på tiden 1.08.06. I tillegg vil Kristine Helle og Marthe Katrine Myhre som begge også løp halvmaraton under EM i sommer lede noen økter i høst.

 

For nybegynnere og erfarne

Andreas, Nicoline og Sigrid mener løpegruppa er et perfekt sted å begynne høstens formkurve. Treningene starter fra løpebutikken i Vogts gate 70 i Oslo klokken 18 hver onsdag, og varer cirka en time. Treningene er for absolutt alle som liker å løpe og som har lyst til å komme i bedre form.

Her vil Sigrid, Andreas og Nicoline vil være til stede både som hovedinstruktører og hjelpeinstruktører flere ganger utover høsten.

 

NICOLINE SKAL LØPE 21 KM

Den første økta etter sommerferien ble gjennomført med over 20 løpere. Vi arrangerer økter hver onsdag fremover ut oktober.

– Først og fremst er det kjempe sosialt. Øktene er for løpere på alle nivåer. Nybegynnere, de som er middels erfarne og de erfarne. Du får mange tips om løpeteknikk og det er et variert opplegg fra gang til gang, sier Nicoline, som skal være hovedinstruktør onsdag 17. august.

Mer informasjon og påmelding til løpeøktene finner du i Torshov Sport Runners Facebook-gruppe. Det er helt gratis å delta.

 

Bli med i Torshov Sport Runners du også!

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.