Torshov Sport Løp
MENU

Test: Adidas Adizero XT Boost Terrengsko

Adidas Adizero XT Boost er en videreføring av terrengskoen XT fra Adidas, men nå med Boost i sålen og sokk opp til ankelen. Jeg har testet modellen på noen av mine økter den siste måneden. Løper du en del i skogen på sti, men må transportere deg noen kilometer på asfalt og grus før du kommer deg på mykt underlag, bør du absolutt teste ut Adizero XT Boost. Her får du en terrengsko med god demping og behagelig passform som ikke gnager noen steder.


Litt om meg

Navn: Marthe Katrine Myhre

Klubb: Langdistanseløper for SK Vidar.

Meritter: Er nybakt norgesmester i maraton, og har i tillegg en lang merittliste innen halvmaraton og terrengløp.

Treningshverdag: På en vanlig treningsuke løper jeg 150-220 km fordelt på 13 økter.

Har vært instruktør for Torshov Sport løpegruppe flere ganger. Løpegruppen møtes på Torshov hver onsdag. Forskjellige temaer hver gang – økter for løpere på alle nivåer.

Bli med i Torshov Sport løpegruppe du også!

 


Førsteinntrykk

Det første jeg tenkte når jeg så skoen er «stilig». Adidas Adizero XT Boost er en helt ny terrengmodell som ble lansert august 2015. Skoens såle inneholder Boost-materiale i forfoten og gir bedre demping enn tidligere terrengmodeller. Modellen har videre en sømløs Mesh-overdel som sitter tett på foten og sikrer at kvist, stein og annet rusk ikke kommer ned i skoen. Yttersålen består av Continental Traxion-knotter som bidrar til godt grep på alle typer underlag. Sålens utforming bidrar til at modellen har mer enn 30 % bedre gripeevne enn tradisjonelle yttersåler.

marthe-k

Testing

Jeg har nå testet skoen i en måneds tid. Jeg har løpt med Adizero XT Boost på noen økter i skogen, som er rolige løpeturer og langturer. Jeg har testet den på asfalt, grus, gress, skogssti og i myr. I denne perioden har jeg løpt omtrent 80 km med skoen. Jeg har også gått med skoen, fordi jeg ville se hvordan den gjør seg som en gåsko for de som måtte ønske det.

sko3

Passform

Førsteinntrykket var veldig bra. Jeg har løpt med tidligere XT-modeller uten Boost og har likt de veldig godt. Derfor hadde jeg satt meg høye mål ved utprøving av denne nykommeren. Når jeg tar på skoen føles det nesten som å ta på en sokk, og du kjenner nesten ikke at du har på deg en sko ment for terreng. Jeg har ganske lange, smale føtter, og derfor er det ofte vanskelig å finne sko som sitter etter hele veien. Det gjør denne! Adizero XT Boost sitter tett rundt hele foten, takket være det fleksible materialet i overdelen. Det at overdelen er såpass tøyelig gjør at skoen vil kunne passe de fleste føtter. Størrelsen er helt normal, og jeg brukte samme størrelse her som jeg har gjort i andre Adidas-sko.

Jeg merket imidlertid at det å løpe med denne skoen kan virke noe uvandt. Det vil si at den kan virke noe stiv i starten, men den er til gjengjeld veldig stabil.

saale

Stabilitet

Veldig stabil og solid i terrenget. Dette er en sko som passer både den erfarne løper, men også for de som ønsker en god gåsko for ulike typer terreng.

saalen

Demping

Dempingen er veldig bra til å være en terrengmodell. Boost-materialet er genialt og er virkelig blitt en slager, nå også i terrengsko modeller. Den tilfredsstillende dempingen gjør at du føler deg sikker når du løper i skogen, men også når du løper litt på asfalt og grus. I tillegg har den Continental-gummi på yttersålen, noe som gir godt grep uansett vær og vind hvor du nå enn beveger deg.

sko1

Løpsfølelse

På grunn av den relativt lave vekten er løpsfølelsen veldig bra til å være en terrengsko. Jeg mener en terrengsko skal være lett å løpe med og gi deg et effektivt steg i terrenget. Den skal sitte godt og ikke være for mye sko. Samtidig skal sålen være god nok til å gi en trygghetsfølelse på de ulike underlaget du beveger deg på. Den skal være myk og behagelig, ikke stiv og hard.

adizero-xt

Anbefaling

Min erfaring er at dette er en perfekt sko for den som ønsker en god terrengsko, men som er avhengig av å ha en sko som er godt nok dempet for noen kilometer på asfalt og grus. Her har du en sko for nettopp dette segmentet. Skoen har en behagelig og akkurat passe med demping. Vekten er forholdsvis lav, passformen god og skoen er lett å løpe med. Grepet er veldig bra og med den tynne ”sokken” holder du møkk og kvister ute av skoen. Til myrløping er dette veldig kjekt.

Jeg er også sikker på at dette kan være en veldig fin sko til vinterløping. Sokken vil holde snøen borte fra selve foten og av erfaring er det lett å selvpigge de gode knottene under skoen. Med Boost i sålen vil også dempingen ved minusgrader holde seg.

Jeg mener at dersom du er ute etter en ”hybridmodell” er dette noe av det beste på markedet. Ypperlig for deg som bor i byen og har en lite stykke på asfalt før du er på skogssti.

Adidas Adizero XT Boost er en meget anvendelig og solid terrengsko som passer til grus, sti og ulendt terreng, samt transport på asfalt. Passformen er utmerket og den gir god stabilitet. Modellen passer for både nybegynnere og erfarne løpere. Den gir en god løpsfølelse og kan også brukes i konkurranser ute i terrenget. Denne skoen anbefales og bør testes ut!

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.