Torshov Sport Løp
MENU

Nike Free Rn Motion Flyknit 2017 | Gjenfødelse av natural running-trenden?

Nike Free Rn Motion Flyknit 2017 er komfortskoen som gir optimal fornemmelse av underlaget. Dette er skoen for deg som ønsker en mer skånsom og støtdempende løpsopplevelse av natural running.


Med boka “Born To Run”, ble natural running nesten over natten løpesportens heteste trend. Her er tanken at man skal gå bort fra hællanding og tilpasse en mer naturlig løpestil, der man lander foran på foten, og i større grad lar kroppen ta seg av støtdempingen. For å lykkes med dette anbefales en stolt holdning, samt at man søker å lene seg litt fremover, korter ned på skrittlengden, øker skrittfrekvensen og setter steget like under hofta. Slik vil man i teorien minimalisere energitapet i hælen, utnytte graviteten og maksimere momentet i steget. Nike Free Rn Motion Flyknit 2017 er en ypperlig sko for denne løpestilen.

Nike Free Rn Flyknit Motion 2017 Løpesko 4

Nike Free Rn Motion Flyknit 2017 har Nikes mest fleksible mellomsåle. Den er skåret opp i et mønster som sørger for at hele skoen beveger seg naturlig med foten – både i lengde og bredde. Dette gir full bevegelsesfrihet, og dermed en unik løpsfølelse. Mellomsålen er responsiv og støtdempende, noe som gjør skoen ypperlig til hurtige økter og intervaller. Med 4mm drop gir den fantastisk fartsfølelse om man behersker å komme seg litt frem på foten. I høyere fart gir skoen fin flyt i steget. Dette gir ikke bare en utrolig frihetsfølelse, men vil også kunne redusere skaderisikoen. Samtidig vil skoens utforming bidra til å styrke leggmuskulaturen i større grad enn sko med mer demping og høyere drop. Nike Free Rn Motion Flyknit 2017 defineres derfor innenfor segmentet “run stronger”.

Nike Free Rn Flyknit Motion 2017 Løpesko 2

Skoens passformen er også helt unik. Skoen består av fjærlett, sømløst flyknitmateriale, noe som gjør at den sitter som en tynn og luftig sokk! Denne utgaven er lissefri, og heller utstyrt med innovative stropper over vristen. Disse festes med borrelås, og fjerner trykket fra vanlige lisser. Samtidig sørger dette for at foten sitter som støpt i skoen. Stoffet er så behagelig at det nesten føles friere å gå med skoen enn barbeint. Dette er en fantastisk komfortsko! I kombinasjon med et stilrent og lekkert utseende, vil nok mange fristes til å anvende skoen som en fritidssko. Likevel, noen vil sannsynligvis også skaffe seg to par, slik at man kan ha gleden av et par til løping, samt pynte seg med et par til hverdags.

Nike Free Rn Flyknit Motion 2017 Løpesko 3

Som flere av sine søsken i Nike-familien, er tåboksen i Nike Free Rn Motion Flyknit 2017 relativt romslig og elastisk. Denne utformingen er basert på tanken om å få maksimalt utbytte av kraften i ståretåa når man lander på forfoten i høy fart. Elastisiteten og luftigheten ivaretar også komforten gjennom en lengre økt. Likevel, skoen er ikke utstyrt med nevneverdig demping i sålen, men består av en kombinasjon av myk og robust skumplast. Dette resulterer i at man kan definere skoen som en lettvektssko. Man får dog kjærkommen støtdemping i forfoten under raske løpeturer, som ved intervalltrening, tempodrag og konkurranser. Det blir derfor spennende å se om denne skoen kan bidra til gjenfødelse av natural running-trenden!

Nike Free Rn Flyknit Motion 2017 Løpesko 4

Oppsummering/karakterer:

Type: Lettvekt/konkurranse | Vekt: 234 (herre str.44)/189 gram (dame str.39) | Drop: 4mm

*Demping: 2
*Komfort: 6
*Fart: 5
*Løpsfølelse: 5

Vurdert av Andreas Grøgaard

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.