Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: Brooks Ravenna 10

Endelig en stabil konkurransesko!


Andreas Grøgaard
Publisert: 
25.04.2019

Brooks Ravenna 10 er en ypperlig løpesko for deg som ønsker stabilitet på raske turer, intervaller eller i konkurranse. Sko med tilsvarende profil og egenskaper er sjeldent spesielt stabile. Sammen med Adidas Tempo, utgjør Brooks Ravenna 10 et særegent segment: Stabile og lette konkurransesko!

Materialet i overdelen er bortimot sømløst og tettsittende, og passformen er relativt smal. Tungen er tynnere enn i andre Brooks sko og kan foldes tett rundt vristen ved hjelp av et tradisjonelt lissesystem. I tillegg er en hemp festet til tungen for å unngå irritasjon og gjøre hele overdelen til en enhet. Samlet gir det følelsen av at foten låses fast som med belte i en racingbil – klar for fart og raske retningsforandringer. Videre er overdelen syltynn og luftig med åpne porer, og står dermed i stil til skoens raske karakter.

Brooks Ravenna 10 har en ny type pronasjonskile kalt ”GuideRails”. Denne strekker seg fra hælen frem til under tåballen på innsiden av vristen, samt i halvparten av lengden langs yttersiden av vristen. Mens en vanlig pronasjonskile baseres på tanken om å tilrettelegge for en ”riktig måte å løpe på”, representerer GuideRails en tilpasningsdyktig støttefunksjon: Dess tyngre vekt løperen legger på innsiden eller yttersiden av foten, dess mer støtte vil den gi. Dermed kan skoen være gunstig både for løpere som pronerer, og dem som ønsker stabilitet for skjøre ankler og knær. En metafor for GuideRailsene er å beskrive de som kulerennene på en bowlingbane og foten som bowlingkula. GuideRailsene vil kun komme i spill dersom kulen triller ut av banen, og da hjelpe foten i lengderetning. Det spesielle med skoen er at pronasjonskilen og den stabile profilen ikke går på bekostning av skoens vekt og løpsfølelse. Slik dekker Brooks Ravenna 10 som nevnt et etterlengtet segment: En stabil konkurransesko.

Dempesystemet i den tiende utgaven av Ravenna-serien består av Brooks’ miljøvennlige BioMoGo DNA. Materialet er fast og bidrar til god respons fra underlaget. Det gir dog ikke spesielt mye demping. Jeg støtter derfor Jamison Michaels sammenligning med vaniljeis: Det er et sikkert valg i flere sammenhenger, og få vil klage på smaken, men få vil heller bli oppsiktsvekkende imponert.

Sålen består av Brooks’ ”Blown rubber”, som er anerkjent for sitt grep på varierende underlag og sleipt føre. Denne egenskapen forsterkes ved en veldig smart oppgradering av mønsteret i ytterdelen av sålen. Gummien er ordnet slik trekkfuglene flyr i formasjon. Dette gir trygghet i frasparket. Videre er sonen som omfatter midtfoten komprimert og består av gummi mønstret i et kors. Hensikten med dette er å tilrettelegge for en mer effektiv stegavvikling fra hælen til tåa enn ved tidligere utgaver av skoen.

Brooks Ravenna 10 gir smak av to goder man svært sjelden opplever i samme sko: Stabilitet og lav vekt. Skoeneret trygt valg på distanser fra 5 kilometer til maraton. For enkelte vil det ikke være helt treffende å definere den som en ren pronasjonssko. Særegenheten gjør at Brooks Ravenna 10 også fortjener en særegen definisjon: Jeg prøver meg med ”en balansert konkurransesko”.

Oppsummering/karakterer:

Type: Pronasjon/konkurranse | Vekt: 263 gram / 235 gram (str. 44 / str. 38) |Drop:10mm (hæl: 22mm / tå: 12mm) | Pronasjon:Stabilitet

  • Demping: 4

  • Komfort: 4

  • Fart: 5

  • Løpsfølelse: 5

FINN DIN FAVORITT BROOKS-JOGGESKO

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.