Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: Brooks Ghost 11

En raskere utgave av den komfortable mengdetreningsskoen


Andreas Grøgaard
Publisert: 
23.04.2019

Brooks’ løpesko kommer i fire ulike kategorier: ”Speed”, ”Connect”, ”Energize” og ”Cushion”. Skoene er intuitivt separert med tanke på løpsfølelse, støtte, demping og bruksområde. Inndelingen gjør det derfor lettere å finne en løpesko som passer egne forutsetninger og interesser.Brooks Ghost 11 er selve kronjuvelen i Cushion-kategorien, som består av myke og svært støtdempende mengdetreningssko. Den kan sammenlignes med Adidas’ ”Supernova” eller ”Energy Boost”, Nikes ”Pegasus”, Asics’ ”Nimbus” eller Sauconys ”Triumph”. Brooks Ghost 11 skiller seg dog ut på usedvanlig god komfort i dette selskapet.

Med Ghost 11 introduserer Brooks en ny såle. Mens skoen tidligere har bestått av en tykkere DNA-foam fra hæl til tå, består hælen i den ellevte skoen i rekken av DNA Loft-foam. Dette dempesystemet fremstår noe mykere og vesentlig mer responsivt. Dette er en kjærkommen egenskap for utpregede hælløpere og for dem søker en myk, men noe mer spenstig mengdetreningsko. Sålen i forfoten er gjort en smule fastere og skoenfremstår som en raskere utgave av den komfortable og anerkjente mengdetreningsskoen. Dermed egner skoen seg plutselig som en konkurransesko på lengre distanser som halvmaraton og maraton.

Overdelen er sømløs og sydd i to lag. Gjennom maskene i det ytterste laget kan du se en tettere, syltynn mesh. Denne konstruksjonen er svært gunstig da den bidrar til gode pusteegenskaper, samtidig som skitt holdes ute. Overdelen er så lett og behagelig at flere testløpere har beskrevet den som et ”andre hudlag”. Passformen er nokså normal, men den fleksible meshen gjør at overdelen også sitter godt på en relativt bred fot. Er planen å bruke Brooks Ghost 11 utelukkende til langturer og restitusjon, kan det likevel anbefales og gå opp en halvstørrelse. Tungen er som tidligere myk og fyldig, og legger seg fint og komfortabelt rundt vristen. Man skal heller ikke kimse av effekten de elastiske lissene gjør for passformen og komforten. De egner seg ypperlig i denne skoen!

Etter suksessen med Ghost 10 er yttersålen (heldigvis) uendret. Dette gjør den ikke mindre nevneverdig. Brooks ”Blown rubber” gir godt grep på varierende underlag og sleipt føre, og man får følelsen av ekstra spenst i frasparket. Mønsteret gir god løpsfølelse og bakkekontakt både på hardpakket grus, gjørmete stier, vått gress og asfalt. Man kan til og med løpe med selvtillit i mer ulendt skogsterreng. Hælområdet er også forsterket med karbon som bidrar til økt holdbarhet.

Hælkappen er utstyrt med fyldige puter og et støttende bånd. Til tross for at Brooks Ghost 11 er bygd for nøytral pronasjon, gir et syntetisk materiale sydd rundt ankelen relativt god støtte og hindrer unødvendig bevegelse. Skoen passer åpenbart innenfor ”cushion-kategorien”. Med tanke på komfort, evne til støtdemping og vekt, kan alle typer løpere finne glede i Brooks Ghost 11. Slik tilfredsstiller den også Brooks overordnede ambisjon om ”å inspirere ALLE til å løpe og være aktive”. For en nybegynner er det ypperlig introduksjonssko. For en mosjonist kan det være en konkurransesko på lengre distanser. For en mer erfaren milsluker gir skoen skånsom belastning på lengre turer og restitusjonstrening.

Oppsummering/karakterer:

Type: Mengdetrening | Vekt: 309 gram / 269 gram (str. 44 / str. 38) | Pronasjon: Nøytral | Drop: 12mm (hæl: 24mm / tå: 12mm)

  • Demping: 5
  • Komfort: 6
  • Fart: 4
  • Løpsfølelse: 4

FINN DIN FAVORITT BROOKS-JOGGESKO

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.