Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: On Cloudflow

Et fantastisk verktøy for å oppnå flyt i løpingen


Andreas Grøgaard
Publisert: 
06.06.2019

On Cloudflow er løpeskoen for deg som antar mennesker er født til å løpe, men ikke på hardt underlag, og erkjenner at skoteknologien vil være gunstig for å redusere støtbelastning og effektivisere stegavviklingen.

On er et sveitsisk løpemerke som har hatt enorm vekst i bransjen de seneste årene, mye grunnet sine fire revolusjonerende grunntanker om løping: 1) Fokus på opplevelse og komfort fremfor korreksjon av steget, 2) Antagelse om at det er utallige måter å løpe fremfor én fasit, 3) Fokus på hele kroppen fremfor utelukkende på ankelens bevegelse, 4) Man kan utvikles som løper over tid og skal ikke ha en merkelapp for livet.

On Cloudflow har en særegen sålekonstruksjon bestående av 18 ”skyer”. Disse putene fordeler trykket utover hele foten og tar godt av for støt, samtidig som de gir god energy return. Tanken er at man skal få følelsen av å løpe på skyer. Konstruksjonen er dog noe utsatt for oppsamling av søle, stein og andre små gjenstander. Sålen har heller ikke spesielt godt grep. On Cloudflow egner deg seg derfor best på hardpakkede grusveier, asfalt, bane og tredemølle.

Midtsålen består av Ons eget ”Zero-Gravity” EVA-materiale. Over dette ligger et responsivt ”Speedboard”. Disse elementene tilrettelegger for en naturlig løpsfølelse, men tilbyr samtidig litt stivhet for mer kraft i stegavviklingen. Enkelte vil kjenne igjen tilsvarende konstruksjon fra Nikes sagnomsuste Vaporfly 4% og Hoka Carbon Rocket. Tanken er at man stiver av sålen for å oppnå mer kraftoverføring og fremdrift. On Cloudflow er verken blant de meste dempede mengdetreningsskoene eller blant de mest responsive konkurranseskoene, men egner seg ypperlig for de ukentlige intervallene der man søker flyt og følelsen av å løpe lett og kjapt – som i skyene.

Materialet i overdelen består av et sømløst mesh som tilpasser seg godt til fotens bevegelse. Det ventilerer svært godt i begge retninger – noe som gir god nedkjøling på varme sommerdager, men kan være en smule sårbart ved mye regn eller på kalde vinterdager. Overdelen har faktisk også en særegen antimikrobielt hinne som forhindrer lukt og bakterier. On Cloudflow virker derfor som skapt for varme sommerdager. Tåboksener nokså bred og gir foten god utfoldelse i høy fart og under retningsforandringer.

On Cloudflow er nokså fleksibel både i hælen og i forfoten. Den er derfor ikke spesielt godt egnet for skjøre ankler eller for løpere som ønsker en stabil skokonstruksjon. Egenskapene gir dog stor frihet i stegavviklingen og derfor en fantastisk løpsfølelse for dem som verdsetter fleksibilitet!  Lissene er smale og estetisk fine, men funksjonaliteten virker ikke optimal. Da de er litt glatte kan lissene fort gå opp, så det er viktig å bruke dobbelknute!

On Cloudflow presenteres som en lettvektsko til konkurranser og tempoøkter. Samtidig gir sålen mer demping enn en rendyrket konkurranseko. Evner man å komme seg litt frem på foten med høy frekvens gir skoen en slags følelse av å løpe i skyene. Slik lever skoen opp til sitt navn ”Cloudflow” og sitt salsmotto om å være ”en snarvei til Runner’s High”. De fleste som har testet skoen og skal gi et stikkord om opplevelsen enes om ”flyt”.

Oppsummering/karakterer:

Type: Lettvektsko | Vekt: 190 gram / 220 gram (str. 38 / str. 43) | Drop: 6mm | Pronasjon: Nøytral

  • Demping: 3
  • Komfort: 6
  • Fart: 4
  • Løpsfølelse: 5

FINN DIN FAVORITT ON-JOGGESKO

Lukk
350,- igjen til gratis frakt!
0 av 350

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.