Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: Nike Zoom Fly 3

En fantastisk sko blir perfeksjonert


Andreas Grøgaard
Publisert:
23.08.2019

Nike Zoom Fly har siden lanseringen i 2017 vært en av markedets desidert mest populære og solgte løpesko. Det er absolutt ingen grunn til å tro at denne trenden skal snu: Nike har evnet å perfeksjonere den folkekjære skoen. Med sin tredje utgave går Zoom Fly mer i retning av å være en racingsko enn en mengdetreningsko, da oppgraderingene følger i fotsporene til sagnomsuste Nike Vaporfly Next%.Nike har forbedret det positive og ikke minst endret det negative ved hælkappen, konstruksjonen av midtsålen og grepet i yttersålen. Resultatet er helt fantastisk. Likte du den første og andre utgaven, vil du mest sannsynlig elske denne!

Mens den første Zoom Fly-utgaven bestod av en tynn mesh som ble snurpet sammen rundt vristen av Flywire-kabler (Nikes tidligere lissesystem), hadde den andre utgaven det sokkelignende og sømløse materialet Flyknit. Disse utgavene ble noe kritisert for å trekke til seg fuktighet, lite stabilitet, begrenset slitestyrke og løs passform. Nye Vaporwave er laget av plast (hovedsakelig TPU og TPE) og er minst like luftig og lett, men suger ikke til seg fuktigheten som Flyknit. Vaporwave gir også foten vesentlig mer trygghet i skoen. Videre er tungen en integrert del av overdelen i Zoom Fly 3, og den foldes behagelig rundt vristen. Hælkappen har (heldigvis) fått en totalforandring og består nå av en tynn krage i Vaporwave som er vendt bakover. Oppdateringen er glimrende utført og forhindrer irritasjon på anklene og akillessenen. Skoen er også ”true to size”.

Mellomsålen har også fått en essensiell oppdatering. Flere løpere opplevde gnisning under tåballen i første utgave av Zoom Fly. Den nye sålen består av React i sin fulle lengde. Det er lettere, vesentlig mer holdbart og responsivt enn Lunarlon-materialet fra første utgave. På en seng av denne React-foamen har Nike plassert en stiv karbonplate. Det gir en helt særegen løpsfølelse og respons fra underlaget. Karbonplaten trumfer nylonplaten fra tidligere utgaver. Har man først fått smaken på denne, vil man aldri(!) gå tilbake. Yttersålen er også oppdatert med et nytt ”vaffelmønster”, som gir vesentlig bedre grep på både tørr og våt asfalt, samt mer trygghet i krappe svinger. Denne gummien skal også være mer holdbar.

Det må nevnes at Zoom Fly 3 følesen smule tyngre. Det er uvisst om det skyldes den lille, faktiske vektøkningen av mer React-foam (+ ca. 14 gram) eller en annen vektfordeling mellom skoens overdel og såle. Uansett, skoens egenskaper gjør at den kan brukes til all slags type løping på asfalt, grus, tartan og tredemølle. Den har skånsomheten til restitusjonsjogging, holdbarheten til en solid mengdetreningssko og responsitiviteten til intervaller og tempotrening – eller som en ren konkurransesko på lengre distanser. Zoom Fly 3 er dog ikke spesielt godt egnet i terrenget, både med tanke på grep og stabilitet. Dette er noe en stiløper eller en som pronerer mye kan/burde ta i betraktning. Skoen tilrettelegger dog for at man kommer raskt frem på foten, så det må ikke nødvendigvis være problematisk med pronasjon. Har du trivdes i de tidligere utgavene av Zoom Fly, vil du mest sannsynlig elske å løpe i denne! Jeg unner rett og slett alle løpere å ha Nike Zoom Fly 3 i sin skopark! – Eller aller helst: På føttene under løp i høst.

Oppsummering/karakterer:

Type: Intervall/konkurranse | Vekt: 270 gram (str.43 herre) | Drop: 8mm (36mm / 28mm)

  • Demping: 6
  • Komfort: 5
  • Fart: 5
  • Løpsfølelse: 6

FINN DIN FAVORITT NIKE ZOOM FLY 3

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.