Torshov Sport Løp
MENU

Nike Epic React Flyknit

En ny og spennende retning for mengdetreningssko

The hype is real: Nike Epic React Flyknit er så lett, responsiv og sexy som løpeskoentusiastene drømte om!


Andreas Grøgaard
Publisert: Tirsdag 20.februar 2017


Det har vært knyttet stor spenning til Nikes nyvinning: Epic React Flyknit. Hypen rundt skoen bygger på den innovative og banebrytende React-teknologien. Materialet ligner på Adidas’ Boost-teknologi, men er faktisk vesentlig lettere. Skoens dempingsevne gjør at den klassifiseres som en mengdetreningssko, mens vekten rettferdiggjør merkelappen lettvektsko. Nike Epic React Flyknit kan derfor vise seg å peke ut en ny retning for løpesko.

Sjekk ut videoanmeldelsen til Andreas Grøgaard under 

Førsteinntrykket av Epic React Flyknit er at den rett og slett er estetisk lekker! Den kan brukes som en sporty sneaker, og den er et blikkfang på løpetur. Endelig kan man ikle seg en ”sexy sko” i hverdagen som samtidig holder muskulaturen klar til neste løpeøkt. Jeg er overbevist om at denne skoen vil overleve ”markedets naturlige seleksjon” både til løping, treningssenter og en generelt aktiv hverdag/fritid.

Skoene har passform som et par strømper, og er utrolig komfortable! Nikes strikkede Flyknit-material har absolutt kommet for å bli. Jeg hadde ingen betenkeligheter rundt å legge ut på langtur uten å ha testet skoen tidligere, da man ikke er nevneverdig utsatt for gnagsår eller vondter i sokkelesten. Overdelen er også fjærlett og luftig, og man kan fint gå barbeint i disse. Det blir derfor fort en slager om sommeren. Det er liten tvil om at Epic React Flyknit er skoen i Nikes bibliotek som skårer høyest totalscore på ”den hellige treenighet”: Komfort, demping og utseende.

Jeg har vært så heldig å få testet Nike Epic React Flyknit på ulike type økter, fra progressive langturer, til svært intensive intervaller, og rolige joggeturer i bymiljøet og på tredemølla. Samtlige kilometer har vært minneverdige. Skoens evne til å ta av støt er tilsvarende som hos eksempelvis Adidas Energy Boost, New Balance 1080v8, Nike Air Zoom Pegasus 34, Adidas Supernova og Brooks Ghost 10. Med andre ord: En solid mengdetreningssko.

Skoen har dog vesentlig lavere vekt sammenlignet med sine kollegaer. Man får også følelsen av at man får mer igjen for energien man legger ned i hvert steg. På enkelte langturer opplever jeg – som mange andre – relativt aggressiv gnisning under tåballen. Dette opplevde jeg aldri i Epic React Flyknit. Jeg kan med trygghet anbefale alle med lignende problematikk å teste denne skoen til sin mengdetrening.

Løpsfølelsen i Nike Epic React Flyknit er helt spesiell. Skoens egenskaper tilrettelegger for rask stegavvikling, og det er enkelt å få fin flyt i steget. Hælkappen er vesentlig mer fleksibel enn tilsvarende mengdesko fra ulike leverandører. For løpere med et nøytralt steg eller som lander på utsiden av foten (supinerer/”underpronerer”) vil denne egenskapen kunne gi svært god løpsfølelse. Hælkappen er likevel forsterket noe med et tynt skall som gjør skoen litt mer vridningsstabil. Dette er en kjærkommen innretning for en løper som pronerer eller er plattfot. Mønsteret i sålen under tåballen (og hælen) gir også trygghet i frasparket.

For å teste ulike typer sko, løper jeg jevnlig en identisk, punktlig og progressiv langtur på tredemølla. Med tanke på fart og ”energy return”, ble jeg overrasket over hvor raskt jeg kunne løpe innenfor pulssone 1. Jeg har aldri opplevd å nå en høyere hastighet før jeg bikket inn i sone 2 (også medregnet formutvikling). I maratonfart og høyere var dog følelsen at jeg ikke fikk like mye respons fra underlaget som i Nikes utpregede konkurransesko, og pulsen økte progressivt i langt større grad. Basert på disse observasjonene vil jeg hovedsakelig anbefale skoen til mengdetrening (langturer og restitusjonsøkter), samt terskeløkter og progressive økter opp til maratonfart. Med tanke på hvilken ”energy return” man får i rolig og moderat fart, vil Nike Epic React Flyknit også kunne anbefales til lengre konkurranser – som f.eks. 10km, halvmaraton og maraton.

Nike Epic React Flyknit er ikke en sensasjon som Nike Vaporfly 4%. Den er likevel sprek nok i massevis til å bli en kjærkommen sko for de aller, aller fleste løpere og sneaker-entusiaster. React-teknologien manifesterer en ny retning for løpesko, og blir mest sannsynlig er klassiker.

Oppsummering/karakterer:
Type: Mengdetrening/Konkurranse
Vekt: 235 gram (str.44 herre)
Drop: 10mm

Demping: 5
Komfort: 6
Fart: 5
Løpsfølelse: 6

Vurdert av: Andreas Grøgaard

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.