Torshov Sport Løp
MENU
Structure 21

Anmeldelse: Nike Air Zoom Structure 21

“Et trygt valg for deg som ønsker stabilitet og et mer kraftfullt løpssteg”

Nike Air Zoom Structure 21 er skoen for deg som har behov for en stabil og skadeforebyggende sko, men som ikke ønsker at det skal gå på bekostning av løpsfølelse, fart og vekt.


Andreas Grøgaard
Publisert: mandag 25. september 2017


Nikes velkjente Structure-serie videreføres med den 21. i rekka. Skoen tilbyr fremdeles den suksessfulle kombinasjonen av stabilitet og kraft. Det er likevel ørsmå, men smarte forbedringer på enkelte områder – spesielt i overdelen. Oppgraderingen innebærer hovedsakelig en sterkere, lettere og luftigere overdel av nyutviklet Monomesh. Sammenlignet med tradisjonelt mesh, ventilerer dette spesialkonstruerte materialet vesentlig bedre, samtidig som det både er mer fleksibelt og holdbart. Skoen har også en innebygd hylse som gir en sokkeaktig passform, og snurpes igjen ved to flywire-kabler øverst på vrista. Samlet betegnes dette svært treffende som ”Dynamic Fit”.

Nike Air Zoom Structure 21 Joggesko

Nike Air Zoom Structure 21 klassifiseres innenfor Nikes ”Run Fast”-kategori. Denne kategorien inkluderer sko som er faste og stødige. Videre har de svært responsiv demping, og legger opp til rask stegavvikling. Nike Air Zoom Structure 21 er derfor ikke veldig fleksibel, men ”låser” foten i en stilling som gir en veldig effektiv overføring av energien fra et steg til det neste. Som sin suksessfulle forgjenger er skoen utstyrt med Zoom Air-puter i forfoten. Sålen tar derfor hovedsakelig av for støt når man lander frem på foten. Dette gjør skoen eksepsjonelt responsiv for forfotløpere. Løpere som tenderer til å lande mer bakpå hælen vil først og fremst få glede av skoen når de pusher høyere fart. Sålen vil da gi eksepsjonelt god ”energy return” og legge til rette for et rapt steg. Videre er yttersålen veldig godt mønstret med grove riller i hele skoens lengde. Dette gir godt feste på varierende underlag – uavhengig av hvordan man lander på foten.

Nike Air Zoom Structure 21 er høyst sammenlignbar med Nike Air Zoom Pegasus 34. Forskjellen ligger hovedsakelig i at Structure 21 har mer stabilitet og støtte for overpronasjon, takket være en svært solid kile på innsiden av sålen. Støtten er dynamisk – altså blir sålen stivere dess mer vekt og kraft som legges på den. Dette balanseres svært fint med mykheten i dempingen, noe som gir både flyt og sikkerhet i løpssteget. Skoen er derfor ideell for løpere med plattfot og som tenderer til å knekke innover i ankelleddet (overpronerer). Kombinasjonen av teknisk Phylon, Cuslon og Zoom Air-enheter i mellomsålen, eliminerer dævkjøtt av vekt. Skoen veier faktisk godt under 300 gram – til tross for denne solide overpronasjonskilen.

Nike Air Zoom Structure

Hælkappen er utstyrt med myke og fyldige puter, og gir eksepsjonell stabilitet. Den er nokså høy, noe som bidrar til å skoen ikke kipper, men sitter som et behagelig støp. Videre har skoen et svært hensiktsmessig hakk på hver side av tungen, som gjør at den føyes fint rundt vristen. Som flere av sine søsken i Nike-familien, er tåboksen relativt romslig og elastisk i både høyde og bredde. Samlet gjør egenskapene Nike Air Zoom Structure 21 til en ypperlig mengdetreningssko. Samtidig er den svært egnet til hurtige økter og intervaller, eller til lengre konkurranser for dem som overpronerer. Med andre ord er skoen førsteklasses for deg som har behov for en stabil og skadeforebyggende sko, men som ikke ønsker at det skal gå på bekostning av løpsfølelse, fart og vekt.

Oppsummering/karakterer: 

Type: Overpronasjonssko | Vekt: 295/255 gram (herre str.44/dame str.39) | Drop: 10mm

 

  • Demping: 4 
  • Komfort: 5 
  • Fart: 4/5 (avhengig av pronasjon)
  • Løpsfølelse: 4 

 

Vurdert av Andreas Grøgaard 

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.