Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: Nike Air Zoom Pegasus 35

En fornyelse av ekteskapet mellom fart og komfort!

Nike Air Zoom Pegasus 35 er en bevisstgjøring på suksessen og en vitamininnsprøytning for videre ekteskap mellom fart og komfort. 


Andreas Grøgaard
Publisert: 
30.05.2018

Nikes ikoniske Pegasus-serie fortsetter med Air Zoom Pegasus 35. Skoen har gjennomgått omfattende teknologiske fremskritt og blitt utviklet i samarbeid med flere av verdens beste langdistanseløpere – deriblant Mo Farah. Som sin suksessfulle forgjenger er sålen utstyrt med en kombinasjon av Zoom Air-elementer og Cushlon i hele sålen. Dette gir en fantastisk balanse mellom responsivitet og komfort. Det er ikke uten grunn at det er Nikes’ bestselgende skomodell noensinne!

Overdelen av Flymesh kjennes noe lettere og luftigere enn tidligere utgaver. Samtidig gir den noe mer støtte enn det anerkjente Flyknit-materialet. Flymesh kan være kjærkomment ved retningsforandringer og tempoøkninger, mens fleksibiliteten i Flyknit kan gi en særegen og fantastisk løpsfølelse på langturer i mindre varierende terreng. Disse egenskapene kan legge noen føringer for hva slags materiale du som løper burde prioritere. Overdelen oppleves stram ved første løpetur, men den er elastisk og tilpasningsdyktig etter løperens særegne føtter. Flywire-kablene (lissesystemet) gjør også at den myke, integrerte tungen foldes komfortabelt rundt vristen. Med dette er Nike Air Zoom Pegasus 35 en lett og rask mengdetreningssko som ivaretar komforten gjennom lengre økter.

Nike Air Zoom Pegasus 35 Produktbilde

Med Zoom Air i hele sålen gir Pegasus 35 en fantastisk balanse mellom responsivitet og komfort. Skoen er relativt vridningsstabil i hælen og stiv under fotbuen, mens tåboksen er fleksibel og smidig. Dette tilrettelegger for effektivt stegavvikling og flyt i steget. Skoen kategoriseres derfor passende innenfor Nikes ”run faster”-sortiment.

Yttersiden av sålen er godt mønstret med riller, mens det er mindre og tettere ”knotter” under tåballen. Dette gir trygt grep og fotfeste fra første til siste fase av stegavviklingen. Med dette passer skoen utmerket til både asfalt, gress og grus. Utseendet har fått et aerodynamisk preg – som hos Zoom Fly og Vaporfly 4 %. Dette er ikke bare estetisk, men bidrar også til jevnere rull fra foten treffer underlaget. Den utovervendte ”kragen” i hælen er også svært komfortabel for sårbare akillessener.

Nike Air Zoom Pegasus 35 viderefører evnen til god demping og fantastisk løpsfølelse. Den gjennomdempede sålen er svært skånsom for kroppen, samtidig som løperen får utrolig fartsfølelse når man virkelig trykker til i frasparket. Etter hundretalls kilometer i de ulike Pegasus-modellene, kan man konkludere med at Nike har lykkes med sin ”fornyelse av ekteskapet mellom fart og komfort!”

Oppsummering/karakterer:

Type: Mengdetrening | Vekt: 224g (str. 39) / 280g (str. 44) | Drop: 10mm (28mm/18mm) | Pronasjon: Nøytral

*Demping: 5

*Komfort: 5

*Fart: 5

*Løpsfølelse: 5

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.