Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: adidas Adizero Sub2

Den ubestridte eneren

Hadde Adidas Adizero Sub2 vært en fotballsko, ville det ikke vært farlig å slå feilpasninger. Du kunne løpt opp alle!


Andreas Grøgaard
Publisert: 11.03.2018


Sjekk ut vårt lanseringsevent hvor du kan prøve skoen før lansering og møte Karoline Bjerkeli Grøvdal her

Adidas Adizero Sub2 er en eksepsjonelt rask lettvektsko – designet for å bryte to-timersgrensen på maraton: Derav navnet ”Sub2”. De seneste årene har Adidas drevet intensiv forskning og testing under varierende omstendigheter i laben i Tyskland. For å innhente detaljert data som skal bidra til å skape løpshistorie, har forskerne simulert reelle løpsforhold og gjennomført blant annet steganalyse, måling av trykk og vekt i fotbuen, 3D-bevegelsesanalyse og høyhastighetsfilming av fire av de ypperste maratonløperne i verden. 15.mars 2018 lanserer Adidas en forbedret utgave av skoen Dennis Kimetto løp med da han satt den gjeldende verdensrekorden på maraton: 2:02:57.

Sjekk ut Andreas Grøgaards anmeldelse i videovinduet under

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Den viktigste oppdateringen ligger i midtsålen. Sub2 består av den nye BOOST Light-teknologien, som er en lettvektversjon av Adidas’ anerkjente Boost-materiale. Materialene skilles i måten man har smeltet sammen sålen på, samt at man har kuttet alt ”overflødig daukjøtt” i BOOST Light. Den utrolig lave vekten har dog ikke gått på bekostning av mengden ”energy return”. Med vekt som et knekkebrød og responsivitet som en trampoline har Adidas selvtillit til å kalle skoen nettopp ”Sub2”.

Utsiden av sålen har noen interessante oppdateringer. Forfoten pakkes inn i et tynt, vaffelskåret lag med myk Continental Microweb-gummi, noe som forbedrer både fleksibiliteten, kraften og holdbarheten i sålen. Continental Microweb-gummien gir solid feste også på våt og sleip asfalt. Dette legger opp til et rapt fraspark, og en fantastisk effektiv stegavvikling. Videre bidrar TORSION-systemet mellom hælen og forfoten til at skoen erfares nokså stabil i ulikt tempo. Responsen man får fra underlaget gjør at skoen er elsket av eieren, og naturligvis hatet av konkurrentene.

Tåboksen er som Adidas’ konkurransesko generelt nokså lav og tettsittende. Dette gir en sikker passform. Overdelen og tungen består av fjærlett og tettsittende Microfit-tekstil, som gir ekstra støtte og komfort. Dette avanserte materialet har svært gode pusteegenskaper. Jeg definerer luftigheten til: ”Gjennomtrekk” – med positive fortegn! Samlet gjør disse egenskapene at skoen sitter som støpt, men sørger likevel for kjærkommen ventilasjon. Dette bidrar til at komforten ivaretas under ulike forhold og distanser. Enkelte løpere vil sannsynligvis føle et behov for å stramme skoen skikkelig til for at den ikke skal kippe. Samtidig er man ikke nevneverdig utsatt for gnagsår når hælkappen er såpass lav og myk.

Adidas Adizero Sub2 kan definitivt defineres som en lett og rask sko, og er en ubestridt ener i vårt bibliotek av konkurransesko. Selv om den er designet for at eliteløperne skal bryte totimersgrensen på maraton, betrakter jeg skoen som rask nok for gateløp helt ned til 5km. Adidas promoterer skoen som en ”race-day-only”-sko, men jeg antar habile løpere vil nyte løpsfølelsen i Adidas Adizero Sub2 under alle slags hurtige økter. Jeg har vært så privilegert å få testet skoen på alt fra kortintervaller og sprinter, til raske langturer, og i umenneskelig bratte motbakker. Selv om dette er knallharde økter jeg typisk ikke nyter, har Sub2 gjort øktene til noe i nærheten av en ”dans på roser”.

For enkelte vil skoen ikke gi den kjærkomne dempingen man ønsker mot slutten av et langt løp – da man gjerne tenderer til å knekke litt sammen i hofta, og lander mer bak på hælen. Uansett, i den daglige treningen vil alle ha stor glede av smidigheten og den fabelaktige andelen ”energy-return” skoen gir. Adidas Adizero Sub2 er bygd for fart, og vil derfor være et glimrende valg om du søker å sette personlige rekorder. Det løperen investerer av krefter i hvert steg gir rikelig med avkasting!

Oppsummering/karakterer:

 

Type: Lettvekt/konkurranse | Vekt: 156 gram i str. 44(!) | Drop: 10mm

*Demping: 2

*Komfort: 5

*Fart: 6

*Løpsfølelse: 6

 

Vurdert av Andreas Grøgaard

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.