Torshov Sport Løp
MENU

ANMELDELSE: adidas Ultraboost 19

Et opplagt skovalg til mengdetrening

Adidas Ultraboost 19 lever opp til sitt ufattelig gode rykte og
vil gi ny boost for både løpere og sneaker-entusiaster


Andreas Grøgaard
Publisert: 
10.01.2019

Med Ultraboost 19 endrer Adidas sin sagnomsuste sko radikalt for første gang siden 2015. Det nye og ikoniske ved skoen er en 3D-printet hælkappe, sammensatt av fleksible og støttende materialer. Oppdateringen er like genial som den er banebrytende. Adidas har 3D-printet en brilleformet støttekonstruksjon som naturlig bidrar til en nøytral stegavvikling. Der nesen får plass ved en vanlig brille er det laget rom for akillessenen og øverst i kragen på hælen er stoffet foldet utover. Samlet gir dette en veldig komfortabel og trygg passform. Brillekonstruksjonen er diskret og passer fint til resten av skoens utrykk. Mange løpere klager på såre og betente hæler, gnagsår og andre vondter. Med sin 3D-printede hælkappe virker Adidas å tilby en banebrytende løsning på problematikken: Støtte i stegavviklingen og tilrettelegging for at hælen kan utvide og utfolde seg uten å bli utsatt for press.

Mellomsålen består som tidligere av det anerkjente Boost-materialet i sin fulle lengde. Med en ny måte å sammensmelte Boost-kulene har Adidas likevel evnet å tilføre 20% mer boost i mellomsålen sammenlignet med forgjengeren. Det gir en særegen og makeløs evne støtdemping. Forfoten er svært fleksibel, mens et stivere Torsion System dekker sålen fra under fotbuen og bakover. Dette tilrettelegger for en mer effektiv stegavvikling, og bidrar til både balanse og snert i steget i en ellers svært myk mengdetreninssko.

Overdelen er sydd uten sømmer og sitter som en sokk! Den har fått det kledelige navnet Primeknit 360. Den sømløse sokken er støttet med et tynt og luftig ”gitter” rundt vristen. Gitteret er svært lett og stretchy, og gir overdelen en fin kombinasjon av fleksibilitet og sikker passform.

Yttersålen på Adidas Ultraboost 19 er dekket av merkevaren Continental™ – en fantastisk slitesterk gummi som også gir svært godt veigrep. Det er ikke uten grunn at svært mange biler er utstyrt med den tyske ingeniørkunsten. Ultraboost 19 er naturligvis spesielt egnet for asfalt, men gjør seg også på grus, mølle og friidrettsbane. Det er også verdt å bemerke at mønsteret i sålen er endret fra små, runde kuler til avlange rektangler. Dette skal sikre enda bedre grep i både landingsfasen og frasparket. Enkelte løpere vil nok også oppleve at det gir bedre bakkekontakt. 

Tatt skoens vekt og profil i betraktning er dette åpenbart en bunnsolid mengdetreningssko. For lettere og svært aktive løpere gir skoen skånsomhet og kan virke skadeforebyggende på restitusjonsøkter og rolige langturer. For den generelle mosjonist og noe tyngre løpere kan skoen være et passende skovalg til det ukentlige treningsarbeidet, men også til lengre konkurranser. Adidas Ultraboost 19 er ikke skoen du setter personlige rekorder med på de kortere distansene. Det er dog skoen du muligens burde bruke hyppig i opptreningen for å kunne tåle belastningen og bygge kapasiteten du ønsker til du endelig står på startstreken. Da skoen både er ekstremt komfortabel og utrolig innbydende gjør den seg også svært godt som en hverdagslig sneaker eller joggesko på treningssenteret.

Oppsummering/karakterer:

Vi i Torshov Sport mener skoen lever opp til sitt ufattelig gode rykte og vil gi ny boost for både løpere og sneaker-entusiaster. Adidas Ultraboost 19 vil gi løpere en mer skånsom løpetur og fotgjengere en mer komfortabel gåtur og hverdag.

Type: Mengdetrening | Vekt: 308 gram (str. 43) | Drop: 10mm (hæl: 29mm / tå: 19mm) | Pronasjon: Nøytral

*Demping: 6

*Komfort: 6

*Fart: 3

*Løpsfølelse: 4

*Egnethet som sneaker: 6

KUN PÅ TORSHOV SPORT: I SALG FRA TIRSDAG 15. JANUAR 2019.

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.