Torshov Sport Hockey
MENU

Guide: Slik velger du riktige hockeyhansker

Hockeyhansker er laget for å beskytte hendene dine fra kølleslag, pucker, skøyter og alt annet de kan bli utsatt for i løpet av en hockeykamp. Det er først og fremst for beskyttelsen man bruker hockeyhansker, men ikke noe er verre enn et par hansker som jobber i mot deg når du skal prestere. Derfor er det viktig at hanskene ikke er for store eller for små slik at det gå utover mobiliteten i håndleddet og fingrene noe som igjen vil gjøre at du vil slite med puckkontrollen, skuddene og pasningene dine.


Valg av hockeyhanske

Valg av hockeyhanske står og faller på noenspesifikke valg:

 

1. Nylon eller Syntetisk Lær

Hockeyhansker med syntetisk lær har veldig god holdbarhet og holder som regel lenger enn hansker som er laget med nylon. Nylonhanskene er som regel litt lettere. Mange hansker lages også med en kombinasjon av nylon og syntetisk lær for å ta i bruk de beste egenskapene fra hvert materiale, men dersom du foretrekker utseende og følelsen av en ren nylonhanske er det likevel mange muligheter for det.

 

2. Lang elller kort hanske

Hansker med såkalt ”Long-cuff” gir den beste beskyttelsen da den dekker hele underarmen opp til det punktet hvor albuebeskyttelsen starter. Det negative er at de aller fleste hansker av denne typen vil svekke mobiliteten i håndleddet. Hansker som er ”Short-cuffed” vil blottlegge deler av håndleddet ditt noe som igjen gjør det veldig sårbar for slashinger, pucker og skøyter. Men med riktig albuebeskyttelse og en ekstra håndleddsbeskyttelse kan de korte hanskene absolutt være verdt et forsøk dersom du er av den typen som har mye puck og trenger stor frihet når det kommer til å bruke håndleddene.

 

3. Thumb Lock

Flesteeparten av hanskene som finnes på markedet i dag blir laget med Thumb Lock. Dette er utelukkende for å beskytte tommelen. Det vil ibunn og grunn si at hansken har solid plastikk med flex plassert inne i tommelen på hansken. Dette forhindrer tommelen fra å bli bøyd bakover samtidig som dukan bøye tommelen riktig vei.

 

4. Håndflate

Det er en stor forskjell på holdbarheten i stoffet i håndflaten på et par hansker som koster 500 kroner og et som koster 2000 kroner. De dyreste hanskene har som regel forsterket stoffet for ekstra lang holdbarhet, en annen type tekstur som gir bedre grep og bedre ventilasjon. Alt dette må du ta i betrakting når du skal kjøpe nye hansker.

5. Smal eller tradisjonell passform

Valget mellom disse to typene er helt og holdent opp til hva hver enkelt liker best. Men det er en vesentlig forskjell på den smale og den tradisjonelle. Den smale er som navnet tilsier, smalere og sitter tettere på hånda og gir derfor som regel bedre følelse med kølla. Noen spillere synes derimot at det blir for stramt og velger derfor heller å gå for de tradisjonelle hanskene som gir hendene litt mer pusterom. Det er like hemmende å ha et par hansker som er for trange som et par som er for vide. Derfor er detviktig å finne det paret som passer deg best.

 

Riktig størrelse

Hockeyhansker er noe av det vanskeligste utstyret å måle presist uten faktisk å prøve det på. Hockeyhansker blir målt i inches (1 inch=2,53 cm). Når du ser et par som for eksempel er 13 inches (33 cm) så er ikke det lengden på hansken fra tupp til tupp. Hansken i seg selv er nærmere 29 cm. Så hvor får de tallet 13” eller 33 cm fra?

 

Det tallet som står på hansken er faktisk lengden fra roten av langefingeren til det punktet hvor albuen din starter. Dette er sannsynligvis den beste metoden foruten om å prøve hansken på. Ha i bakhodet at dersom du vet at du har litt kortere eller lengre fingre en “normalen” bør du vurdere å gå opp eller ned 1inch. Enkelte modeller er også større/smalere enn standarden. Men generelt setter denne metoden veldig presis.

 

Gode hansker skal ikke merkes iløpet av en økt og skal kjennes ut som en del av kroppen din. Dersom du ofte må justere på hanskene i løpet av en økt bør du kanskje vurdere et nytt par.

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.