Torshov Sport Hockey
MENU

Guide: Velg riktige hockeyskøyter

Det sies at en god ishockeyspiller er god uansett hvilke skøyter han bruker. Men å undervurdere verdien av en god skøyte vil være en stor feiltagelse. Ishockeyskøyter har blitt vitenskap og forskjellene på merker og modeller blir bare større og større. Derfor har vi laget en guide som kan hjelpe deg til å velge den skøyta som passer deg best.


Hvilke skøyter passer meg? 

Når du skal kjøpe deg hockeyskøyter er det første du må finne ut hvilken form foten din har. Folks føtter er unike. Alle skøytefabrikantene lager derforforskjellige typer ishockeyskøyter, dermed vil naturlig nok noen modeller og merker passe deg bedre enn andre. Du vil gjøre klokt i å prøve så mange modeller og merker som mulig før du bestemmer deg for hvilken skøyte du kjøper. Noen modeller er dype og brede, mens andre er smale og tynne. Det som fungerer perfekt for andre, kan være helt feil for deg.

Her er en tabell som viser hvordan de forskjellige merkene og modellene skiller seg fra hverandre:

 

  Vrist Helen Midten Tuppen
Litt Smal Litt Smal Normal Litt Bred
Bauer Supreme Normal Normal Normal Litt Smal
Dyp Normal Veldig Bred Veldig Bred
CCM Tacks Normal Normal Normal Litt Smal
Jetspeed Normal Normal Normal Litt Bred
Normal Normal Normal Litt Bred

 

D/EE?

Det viktigste du må tenke på for å få en god skøyte er lengden og bredden. De fleste produsentene opererer med breddestørrelsene D (normal) og EE (bred). Det finnes både bredere og smalere størrelser enn dette, men dette er de vanligste å operere med. Dersom du aldri har hatt problemer med bredden på føttene dine når du har kjøpt joggesko vil sannsynligvis D være passende. Men du gjør alltid lurt i å prøve skøytene først uansett. Dersom du derimot har vært ukomfortabel med bredden på noen av joggeskoene dine bør du vurdere EE. Men igjen; det beste er alltid å prøve skøyta. Først når du har den på deg kan du kjenne hvor den klemmer, hva som er ukomfortabelt og hva du vil ha annerledes. Når du har forstått hvordan foten din ser ut, først da kan du finne den perfekte skøyta.

 

Til hvilket bruk?

Det neste du må tenke på er til hvilket bruk skøyta er. Dersom du er en såkalt “løkkespiller”eller bare skal ha gode skøyter til å stå på sammen med unger/familie/venner osv. er det sannsynligvis ikke nødvendig med toppmodellene. Om du derimot driver med profesjonell ishockey, eller ishockey på et visst nivå i et ligasystem bør du kanskje vurdere en bedre skøyte som passer til det nivået og din spillestil.

 

En seriøs ishockeyspiller tar valget av skøyter på alvor. Og du betaler derfor for mer enn tøft design og komfort når du går for de dyreste skøytene på markedet. Her er noen forskjeller på de dyre skøytene kontra de litt rimeligere:

  • Lettvektsmateriale for høy fart og balanse med en bedre konstruksjon av yttersåla samt composite quarter package som gir deg maksimalt ut av hvertskøyteskjær.
  • Både plasten, stålet og selve støvelen har bedre holdbarhet og tåler mer.
  • De beste skøytene er laget med såkalt FOAM-padding som gjør at skøytene kan ”bakes” og derfor tilpasses hver enkelt fot.
  • Bedre ankelbeskyttelse og stivere støvel.
  • Maksimal beskyttelse.
  • Presis, høykvalitets håndarbeid.

 

 

For å si det på en annen måte; Du får hva du betaler for.

Lukk
350,- igjen til gratis frakt!
0 av 350

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.