Torshov Sport Hockey
MENU

Guide: Slik skal hockeyleggskinn sitte

Hockeyleggskinn brukes for å beskytte leggene og knærne dine mot slag fra hockeykøller og pucker som konstant flyr rundt beina dine når du spiller. Det er derfor viktig at leggskinna passer beinet ditt og beskytter godt.


Forskjellige leggskinn til forskjellige spillere

Backer har ansvaret for å beskytte målet uansett hva det koster. Det innebærer at du som regel befinner deg mellom ditt eget mål og motstanderen som har pucken, dermed er det ganske naturlig at en back får mye skudd mot seg og også blokkerer en del skudd. Derfor kan det være lurt å ha et par leggskinn som er tykkere og bredere for å få så god beskyttelse som mulig. Centere bør også vurdere litt bredere og tykkere leggskinn ettersom de bærer en god del av detdefensive ansvaret og ofte havner i situasjoner foran mål hvor det lett kan komme skudd.

 

Løpere opererer som regel høyere opp på banen og har behov for fart og bevegelighet i større grad enn backene. Dermed er løsningen lettere leggskinn som ikke dekker så mye, men som gir deg god mobilitet og større fart med så god beskyttelse som mulig naturligvis. Alle løpere er ikke like og er du en typisk defensiv løper som kanskje spiller mye undertall bør du absolutt vurdere de samme leggskinnene som backene.

 

Funksjon

Leggskinn har en enkel funksjon og er derfor er de konstruert ganske enkelt. Men det finnes enkelte saker som skiller leggskinnene fra hverandre.

– Stropper: Alle leggskinn festet med 1 til 3 Velcro-stropper. Det vanlige er at toppmodellene har flere stropper enn de lavere modellene samtidig som de er mer komfortable og sitter bedre. De fleste modellene bruker to stropper hvor en sitter bak kneet og en på nedre halvdel av bakleggen. Stroppene på toppmodellene er som regel i en bedre kvalitet som betyr at de holder seg elastiske lenger og ofte har ”padding” for bedre komfort.

– Avtakbar ”padding”:  Noen leggskinn har avtakbar ”padding”, som gjør at du kan ta det av og vaske det i vaskemaskinen. Det er en smart funksjon, men er ikke prestasjonsfremmende.

– Trykkabsorberende knekapsel:  Alle leggskinn er laget for å absorbere trykket fra kontakten som leggskinnet skulle bli utsatt for slik at leggene og knærne slipper å ta støyten. Men teknologien varierer fra modell til modell. Noen leggskinn har en type ”gel padding” i midten av knekapselen som er veldig effektiv i forhold til å absorbere trykk på kneet.

– Beskyttelse på bakleggen: Alle leggskinn har en eller annen form for beskyttelse på bakleggen, men toppmodellene tilbyr en mye bedre dekning på baksiden av leggen.

 

Riktig størrelse

Leggskinn må passe godt og være komfortable. Sitt i en stol med foten rett ut på gulvet og mål hvor langt det er fra nederst på kneskåla og til det punktet hvor leggen møter foten. Dette er lengden du ønsker å ha på leggskinnet ditt. Noen liker litt lenger og noen liker litt kortere, men vær sikker på at du finner et par som passer deg slik at du er godt beskytta.

 

Det er to måter å bruke leggskinnene. Enten over ”tunga” på skøytene eller stappet ned bak ”tunga”. Dette er helt og holdent opp til hva hver enkelt liker best, men du bør tenke på dette når du skal velge lengden på leggskinna. Når kneet sitter midt i knekapselen med fult utstyr på har du riktig lengde.

Lukk
1300,- igjen til gratis frakt!
0 av 1300

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.