Torshov Sport Fotball
MENU

TOPP 10: De fineste fotballdraktene i 2016

Vi kårer de flotteste fotballdraktene i 2016. Sjekk ut vår topp 10-liste her! 


Tidligere denne sesongen dristet vi oss ut på en foreløpig og uhøytidelig kåring over de fineste draktene for 2016/17-sesongenPå det tidspunktet var ikke samtlige klubbers drakter for 2016/17-sesongen lansert, men det er de nå! Samtidig har vi fått sett lagene benytte draktene i kamper, og det er et moment som ikke skal undervurderes.

Så, etter å ha sett alle draktene i aksjon strammer vi nå ytterligere inn og presenterer det vi mener er denne sesongens 10 flotteste drakter. Vi gjør oppmerksom på at kåringen kun gjelder klubbdrakter og deres hjemme-, borte- og tredjedrakter. Vi kan røpe at flere av draktene fra den foreløpige kåringen fortsatt er med, men førsteplassen er derimot ny!

Slik ser vår – oppdaterte – liste ut, i rangert rekkefølge fra 10. – 1. plass:

10. adidas Juventus Tredjedrakt 2016/17

Striper på striper er sjelden en god kombinasjon, men på Juventus’ tredjedrakt fungerer zebra-stripene på ermene og skuldrene overraskende godt! Fra å være en kandidat på årets styggeste-liste, så har denne har rett og slett vokst på oss. En beskjeden 10. plass, men den kunne like gjerne vært noen plasser høyere på listen.

>> Se utvalget av Juventus-drakter og supporterutstyr her

9. New Balance Liverpool Bortedrakt 2016/17

New Balance har ikke alltid servert vellykkede drakter for Liverpool, men denne sesongens bortedrakt gir vi tommel opp for. Helsort med enkle detaljer i hvit og rødt. Den særegne kragen er det garantert delte meninger om, men vi synes det fungerer fint.

>> Se utvalget av Liverpool-drakter og supporterutstyr her

8. adidas Bayern München Tredjedrakt 2016/17

Vi liker veldig godt enkle og stilrene drakter (det merker du på topplasseringene), og der har adidas truffet godt med Bayern Münchens tredjedrakt. Fargene minner om den stilige bortedrakten fra 20414/15-sesongen.

>> Se utvalget av Bayern München-drakter og supporterutstyr her

7. Nike Manchester City Bortedrakt 2016/17

Den første Nike-drakten på listen (ja, det kommer flere) plasserer vi på 7. plass, og den går til Manchester Citys bortedrakt. Sort, burgunder og gult høres ikke akkurat ut som en vakker fargekombinasjon, men her synes vi det fungerer veldig godt, eller hva?

>> Se utvalget av Manchester City-drakter og supporterutstyr her

6. adidas Chelsea Hjemmedrakt 2016/17

Med tanke på at adidas-stripene er flyttet fra skuldrene og ermene til sidene av draktene, får adidas et enda bedre utgangspunkt til å lage fine drakter. Det er Chelseas hjemmedrakt et godt eksempel på. Den vannmerkede Chelsea-løven som er å finne over hele drakten synes vi gir drakten en ekstra dimensjon.

>> Se utvalget av Chelsea-drakter og supporterutstyr her

5. Nike FC Barcelona Hjemmedrakt 2016/17

Sånn skal en Barcelona-drakt se ut! Nike har eksperimentert litt med Barcelonas hjemmedrakter de siste årene, men vender her tilbake til det kjente og klassiske “Barca-designet” med brede striper. Denne hjemmedrakten uten Qatar Qirways-logoen på brystet ser best ut, men fra nå av er sponsorlogoen på plass.

>> Se utvalget av Barcelona-drakter og supporterutstyr her

4. Nike AS Monaco Hjemmedrakt 2016/17

Laget fra fyrstedømmet har et enkelt grunndesign med fargene rødt og hvitt, men den diagonale stripen i front hever virkelig totalinntrykket og gjør den umiddelbart til en favoritt hos oss. Sjekk for øvrig ut den nydelige, vaniljefargede bortedrakten til monegaskerne. Den kunne (eller burde?) også vært med her. Til tross for to flotte drakter blir det ikke pallplass til Monaco, for på tredjeplass finner vi…

>> Se utvalget av AS Monaco-drakter og supporterutstyr her

3. adidas Manchester United Bortedrakt 2016/17

Manchester Uniteds bortedrakt. Denne kom allerede i midten av mai, og vi synes den fortjener en topp 3-plassering. Blå er en kjent bortedraktfarge for de røde djevlene, men her løftes den ekstra ved at den er blåmelert, altså at det er benyttet en blanding av blått og mørkeblått i stoffet. Den Newton Heath-inspirerte hjemmedrakten er også fin med et visst historisk sus, men vi holder en knapp på denne bortedrakten.

>> Se utvalget av Manchester United-drakter og supporterutstyr her

2. Nike AS Roma Bortedrakt 2016/17

2. plassen gir vi til AS Romas bortedrakt for 2016/17-sesongen. Her er det Nikes grunndesign som gjelder, men kombinasjonen av kremhvit hovedfarge, eller marmor om du vil, og burgunder gjør denne drakten til en estetisk nytelse. Legg til den ikoniske Lupetto-ulven i klubbemblemet, så er vi fast bestemt på at Roma fortjener 2. plassen. Bedre kan det nesten ikke bli, eller?

>> Se utvalget av AS Roma-drakter og supporterutstyr her

1. Nike PSG Tredjedrakt 2016/17

Jo, fordi PSGs tredjedrakt stikker av med seieren i vår draktkåring – med god margin! Nok en gang er det Nikes grunndesign som gjelder, men dette er langt i fra kjedelig og enkelt. Som i fjor er PSG den eneste Nike-klubben som har fått en særegen tredjedrakt. Paris kalles også lysets by, og det har utstyrsgiganten hatt som inspirasjon til denne helhvite og elegante tredjedrakten. Ermene og den øverste delen av ryggen har dessuten fått platina-tråder som skinner under flomlys, mens PSG-crestet og Nike Swoosh-logoen har en stilig, glinsende effekt. Rett og slett vakkert!

PSG, dere har årets flotteste fotballdrakt!

>> Se utvalget av PSG-drakter og supporterutstyr her

Nike slår knockout på sine konkurrenter i vår rangering av årets fotballdrakter! Er du enig? Og hvordan ser din topp 3-liste ut? Fortell oss dine draktfavoritter under. 

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.