Torshov Sport Fotball
MENU

Nike introduserer Phantom Venom

Ny fotballsko designet for avslutterne

Nike faser ut Hypervenom og introduserer Phantom Venom. Finn ut mer om de nye fotballskoene her.


John Ivar Strand
Publisert: mandag 14. januar 2019


Nike Phantom Venom er navnet på Nikes nyeste skosilo og erstatter Nike Hypervenom, som nå er historie.

Og hvis du synes skoene virker kjent i både design og uttrykk, så er du neppe alene. Phantom Venom er nemlig inspirert av tankegangen bak Hypervenom, mens selve designet gir sterke assosiasjoner til de gamle «angrepsskoene» Nike Total 90. Kort sagt kan man si at Nike har smeltet sammen Hypervenom og Total 90 til nye Phantom Venom, hvor det handler om å gi banens dødelige avsluttere de rette midlene til å avslutte med presisjon.

Kjøp Nike PhantomVNM her fra mandag 28. januar >

De 13 rillene er plassert i bestemte vinkler og stigende høyder for å holde ballen nede hvis du treffer «dårlig».
Yttersålen, som er inspirert av joggeskoene Nike Free, er fleksibel i forfoten og gir deg en mer responsiv følelse.
Lissesnøringen er assymmetrisk og har et såkalt 'lace cover', som gir 30% større berøringsflate enn på forgjengeren Hypervenom3.

Nike Phantom Venom: Dette er nytt

En helt ny modell, betyr også nye teknologier. Phantom Venom kommer med en rekke teksturerte soner på overdelen som skal forbedre skuddkraften, men med en forståelse at all kraft i verden ikke vil hjelpe deg uten presisjon. Og det er her Precision Pwr Strike Zone kommer inn.

Denne særegne sonen er plassert på vristen, og er inspirert av Nikes golfkøller for å gi deg bedre ballkontroll og mer kraft i skuddene. Ytterligere bedre ballkontroll får du med bikube-teksturen som vi finner rundt tåboksen. Lissene er asymmetriske og er plassert i et semi-høyt ‘lace cover’, som gir deg en større berøringsflate. Nike Phantom Venom kommer – som flere av Nikes toppmodeller – med en hel Flyknit-overdel, som sikrer god og fleksibel passform, samt støtte via Flywire-kablene.

Sammenlignet med de nå utgåtte Hypervenom-modellene, kommer Nike Phantom Venom med en ny og avansert Hyper Reactive-yttersåle. Den nye yttersålen består av harde TPU-deler på midtfoten for stabilitet, mens den fremste delen har mykere deler for å gi deg en mer fleksibel og responsiv følelse.

Phantom Venom er en del av Nikes nye Phantom-serie, som nå består av Venom (VNM) og Vision (VSN). Begge er inkludert i Nikes første hovedkolleksjon i 2019, kalt ‘Game Over’ Pack’, som trolig blir avduket i sin helhet med Mercurial og Tiempo senere denne måneden.

I motsetning til Nike Hypervenom blir Phantom Venom kun tilgjengelig i ‘low cut’ med en lav silhuett uten Dynamic Fit, eller «høy sokk» om du vil. Og du kan forvente at flere av Hypervenom-profilene bytter til Phantom Venom de neste ukene. Det betyr at blant andre Harry Kane, Alex Morgan, Robert Lewandowski og Marcus Rashford trolig blir de nye Phantom Venom-ansiktene.

Kjøp Nike PhantomVNM her fra mandag 28. januar >

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.