Torshov Sport Fotball
MENU

Liiteguard PRO-TECH Sock

Den ultimate fotballsokken?

Bli bedre kjent med kompresjonsstrømpene Liiteguard PRO-TECH Sock her.


John Ivar Strand
Publisert: torsdag 24. januar 2019


Korte og tekniske strømper har blitt meget populære de seneste årene – spesielt blant profesjonelle og amatører i fotballen. Disse fotballstrømpene kjennetegnes som regel av anti-skli-belegg som gjør at det blir minimal eller ingen bevegelse inni skoene når du spiller, og erstatter ofte den nederste delen av en fotballstrømpe.

Liiteguard Pro-Tech Sock er nytt produkt i vårt fotballsortiment og er en teknisk kompresjonsstrømpe for alle typer idretter, som kombinerer både kompresjon, beskyttelse og anti-skli. Sokken gir maksimal støtte og komfort rundt ankelen og akillessenen, og har dessuten silikonbelegg som forhindrer at du sklir i skoene. Liiteguard Pro-Tech Sock kommer dessuten i flere ulike farger, slik at de kan tilpasses ditt lags farger eller din personlige preferanse.

Les mer om Liiteguard Pro-Tech Sock under

Slik fungerer Liiteguard Pro-Tech Sock

Kompresjon
Strømpen er en kompressjonsstrømpe med gradert kompresjon. Det vil si at strømpen er strammest rundt foten, mens kompresjonen avtar i den resterende delen av strømpen, og er minst i toppen. Dette er med på å sikre optimal blodgjennomstrømming tilbake mot hjertet.

Ankelbeskyttelse
Små silikonprikker er plassert rundt begge ankler på innsiden av sokken. Disse sitter i en vifte og dekker ligamentene på begge sider av ankelen. Funksjonen er å øke blodsirkulasjonen i området, samt øke sensorisk tilbakemelding fra huden til hjernen. Dette gjør deg ubevisst lettere og raskere til å oppdage endringer i fotens posisjon, og dermed øke evnen til å korrigere hvis du gjør en vri.

Samtidig har silikonet på innsiden den effekten at strømpen sitter mer på plass og flytter seg dermed mindre enn vanlige sokker. Dette bidrar til en følelse av at strømpen  støtter rundt ankelen og samtidig forblir sittende der det trengs – for maksimal komfort.

Akillessenekompresjon
Sokken kommer også med en forsterkning rundt akillessesenen, der det er økt kompresjon. Studier har vist at kompresjon direkte på akillessenen kan lindre smerte under og etter aktivitet relatert til akillessenen. Komprimering forhindrer at akillessenen stiger, og gir også støtte som beskytter mot konstante vibrasjoner som kommer i senen under aktivitet.

Anti-skli-såle
Sålen har et prikkete silikonbelegg som strekker seg fra forfoten til hælen. Dette betyr at en friksjon er opprettet med sålen i skoene, noe som gjør at du står bedre i skoene, og som igjen gir bedre kontakt med sko og underlag. Dette er spesielt gunstig i raske retningsforandringer, slik at du unngår at foten sklir rundt i skoene. I tillegg gir optimal kontakt med sålen redusert risiko for vannblemmer.

SoftAir-fiber
Sokken er produsert i SoftAir-materiale, som i tillegg til god komfort sørger for optimal svettetransport. SoftAir-materialet transporterer svette fire ganger så mye som vanlig bomull, og i kombinasjon med  anti-skli-sålen, blir risikoen for blemmer og gnagsår betydelig redusert.

Se hvordan du tar på deg et par Liiteguard PRO-TECH Sock i videovinduet under

Hvilken størrelse trenger jeg?
Vi anbefaler vanligvis at du kjøper den størrelsen som passer til skostørrelsen din. Hvis skostørrelsen din er i overgangen mellom de forskjellige størrelsene, anbefaler vi at du tar den minste. Dersom du eksempelvis bruker størrelse 43 i sko, anbefaler vi derfor at du går for størrelsen 39-43.

Det kan imidlertid være noen unntak hvis du har store legger i forhold til foten din.
Hvis du er i tvil om størrelsen, kan du måle tykkelsen på leggen din der den er tykkest og følge disse instruksjonene:

– Er skostørrelsen 39 eller under, men omkretsen på leggene dine er på 35,5-41,5 cm, så anbefaler vi at du kjøper størrelse 39-43
– Hvis skostørrelsen er 43 eller under, men omkretsen på leggende dine større enn 41,5 cm, anbefaler vi at du kjøper størrelse 43-47.

Kjøp Liiteguard PRO-TECH Sock her >

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.