Torshov Sport Fotball
MENU
NY GENERASJON: COPA19+ er den aller første lissefrie adidas-modellen med overdel i skinn.

adidas introduserer COPA 19 Initiator Pack

Revolusjonerer DNA-et til deres mest klassiske fotballsko

adidas introduserer deres alles første lissefrie fotballsko – i skinn! Bli bedre kjent med nye adidas COPA 19 her.


John Ivar Strand
Publisert: torsdag 8. november 2018


Ja, selv om adidas har lansert flere lissefrie modeller de siste årene er COPA 19+ faktisk den aller første lissefrie modellen med overdel i kenguruskinn. Lanseringen av COPA 19+ markerer dermed et skifte for den mest klassiske skolinjen til adidas, som nå får to toppmodeller – i likhet med makkerne Predator, X18 og NEMEZIZ.

Til nå har COPA-linjen heller ikke hatt noen offisiell on-pitch-støtte av adidas-profiler. Det blir det en endring på nå som det er Juventus-stjernen Paula Dybala som blir det nye ansiktet utad for lissefrie COPA19+. Samtidig er det ventet at Toni Kroos – tro det eller ei – blir frontfigur for nye og mer tradisjonelle Copa 19.1 med lisser. Vi tror det ikke før vi får se det…

Vi ser nærmere på adidas COPA 19+ i videovinduet under 

adidas COPA 19+ Fotballsko

Nye COPA 19+ har på mange måter blitt en vesentlig mer teknisk og «performance-rettet» fotballsko enn forgjengeren COPA 18.1. Det nye og sømløse overdelsmaterialet Fusionskin tilbyr både et mykt og behagelig touch, og kommer med særegne riller for bedre ballkontroll og passform. En annen egenskap med Fusionskin er at adidas har modernisert kenguruskinnoverdelen med en teknikk som tillater sveising av overdelen for å redusere vannopptaket i skinnet. Det betyr i praksis at skoene ikke suger til seg like mye vann som normale skinnsko gjør og dermed ikke blir tunge når du spiller under våte forhold eller regntunge dager.

Den nye yttersålen, kalt ExoFrame, har 11 knotter og er utviklet for å stabilisere bevegelsene dine på banen. 10 av knottene er «semi-runde» for godt grep i underlaget, mens en knott i front er helt rund for bedre sideveisroteringer. Den uttagbare OrthoLite-innleggsålen bidrar til god og komfortabel demping, og som med alle toppmodellene til adidas er FG/AG-yttersålen tilpasset spill på naturgress og nyere kunstgressbaner.

Ankelsokken har adidas valgt å holde lav, og det valget hyller i hvert fall vi. Lanseringsfargen på COPA 19+ er ingen hvilken som helst. Den har nemlig klare likhetstrekk champagne-fargen som flere nok kjenner igjen fra ikoniske adidas Predator Mania. De klassiske adidas-stripene er – interessant nok – kun plassert på innsiden av hver sko.

adidas COPA 19.1 Fotballsko

Dersom du foretrekker en mer klassisk silhuett og passform med lisser, så er det nye Copa 19.1 som gjelder. Denne er langt på vei den direkte erstatteren for Copa 18.1, og har fått en betydelig designmessig oppdatering.

Den lange kompresjonstungen er borte og er erstattet med en tunge som er «låst» på den ene siden og «åpen» på den andre. Det myke kenguruskinnet og den sømløse Fusionskin-overdelen er også med på Copa 19.1.

Toni Kroos skal etter planen bytte til denne. Men som vi alle vet kommer han neppe til å legge helt bort sine høyt elskede adiPure 11Pro. Toni Kroos, dere. For en mann.

COPA 19+ og COPA 19.1 er de første modellene adidas har avduket i kolleksjonen som har fått navnet Initiator Pack. Det betyr samtidig at makkerne Predator, X18 og NEMEZIZ trolig vil få et ansiktsløft i løpet av kort tid. Stay tuned!

Kjøp nye adidas COPA 19+ >

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.